Followers

Monday, February 17, 2014

#364

Assalamualaikum wbt.

Dear readers,
Dah dua bulan blog ini terbiar, jadi saya sajikan sekeping entry blog untuk tatapan umum. Banyak yang dah berlaku bila mula semester baru, tahun baru, azam baru dll yang baru. Berat pon dah berkurang dan blood pressure pon dah di tahap normal (yes,lepaih ni boleh dah donate darah!)

Tak banyak yang boleh dibangga kan pada masa ni sebab baru 2bulan punya usaha. Cuma saya banyak syukur sebab apa yng saya buat taklah sia-sia terus. Mula sekali, masa awal-awal nak ikut gaya hidup sihat macam sekarang sebab rasa tekanan pada bahagian kira dada saya. Dah rasa macam simptom sakit jantung. (Yala, dah lah obese, smoking sikit2, hbp pulak..)

Sakit tu macam ada rasa tarik dekat dgn dada kiri. So, teruslah saya pakai baju sukan yang ada dengan seluar trek dari siri BIG semester satu dulu, jogging dekat Tasik Putra ,Kulim. Awal-awal perit bai, muscle sore,letih ada rasa nak pitam pon ada. Saya tahan sampai lah tamat cuti semester yang lepas.

Mula semester baru,1/1/14 saya ikut kawan saya yang giat dengan gim untuk buat fitness dgn lebih detail lagi. Alhamdulillah sampai sekarang tak hilang lagi semangat dari tahun lepas. Matlamat saya senang, fitness. Nak body sado ketak-ketak tu lain cerita. Bila dah fit nanti ni, penyakit pon kurang, letih kurang, makan kurang, tidur ja lebih hehe.

Setiap kali saya rasa macam mau give up, saya ingat ayat-ayat ni. "Everytime u wang to give up,remember why you started"

Terima kasih sebab dah baca sampai sinj. Dah malam ni typo berteraburan. Selamat malam.


3 comments:

  1. best of luck, arip! i know u can do it, insha Allah... perbetul niat tau. and try la stop smoking, slow2 pun xpa, janji ada effort. it's for ur own goodness, insha Allah :) u got my full support, peace V

    ReplyDelete
  2. and ohh... btw, kami pakat perasan ang dah slim sikit. bagus3 (^_____^) #motivation

    ReplyDelete
    Replies
    1. @nurizzatiridzuan:
      thank you for the comments, dah lama wey tak bukak blog baru perasan

      only one thing, i fear myself getting to the old self. get demotivated suddenly changed back to what i used to be.

      anyways, thank you,friends for all your support ^^

      Delete