Followers

Tuesday, December 31, 2013

#363

Assalamualaikum wbt

Dear readers,
Tak tau mood apa yg datang malam2 cenggini sampai boleh nak karang blog. Tapi rasanya mcam nak share sesuatu dengan readers, something yg tak semua yg tahu dan untuk sesetengah orang xmau ambil tahu.

Teori: Setiap individu berubah setiap 5 tahun. Betul ke bohong?

Baru2 ni, saya ada jmpa dengan kawan dari sekolah menengah. Tak tipu la, daripada buddies dulu sekarang dah macam stranger. One in the science course another in language. Tak bnyak yang sama nak buat sembang hnya mampu imbau kembali kenangan masa kat sekolah dulu mcm na.Kadang2 memori yg kita imbau tu, yang lawak untuk kita tapi tak lawak utk org lain.

Proceed.

Apa yg merunsingkan saya cuma, macam mana hubungan boleh jadi sangat jauh beza dalam masa 5 tahun? Pernah tengok cita The Vow? Macam mana dalam 5 tahun heroin tu boleh.. jumpa suami dia(channing tatum) dan berubah cara makan, cara hidp dia sampai tera tu.

In the end of story, everything happens 4 a reason. Macam mana kita hidup tak sama dengan org lain. Hubungan yg ada sekarang pon xsemestinya kekal sampai bertahun2 ( except if you are too awesome kan.) Jarak juga boleh mengubah seseorang, btemu dengan kawan2 baru masaalah baru..dan itu yg dipanggil a start of a new life.(bukan herbalife..kiki)

In the end though, its an art of life to let go. New things to come, new challenges to handle and more of it are coming every single year...

Dari sinila kita kena blajar, how to appreciate what we have before appreating something we had. A relationship, a friendship, a piece of jwelery or a valueable thing.

Happy new year. Have a great year 2014. May Allah bestow blessings upon us. Amin.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, December 30, 2013

#362

Assalamualaikum

Hi readers. Hari ni dah 31/12/13. Satu kaki di tahun 2013, sebelah kaki lagi ditahun baru. Persoalannya, kaki mana yang kita langkah di tahun baru ni. Kaki kanan ka kaki kiri? Adakah semua readers sibuk bikin satu lagi azam tahun baru, atau masih lagi konfius nak buat apa untuk tahun depan, bukan?.

Pergi melancong,hong kong, korea, japan. Beli ps4, dengan game2 yang baru,skriting mekap2 kereta. Ekjos broom2.. tak pon..nak tingkatkan produktiviti kerja, dapat kenaikan gaji, lagi best dapat bonus tahun baru , kasut baru, beli rumah kat Sri Hartamas(kat mana tu..) dan macam2 lagi kan.

This is how it works, we plan, Allah decides. Tapi hati2, bukan semuanya kita berserah kpada takdir, ada usaha ada ganjarannya. Saya tak mau olah banyak sebab kawe buke ustat demo, deh.

Senang cakap, usaha macam hidup 1000tahun , beramal macam mati esok hari. Ceeyy

Ps:// pagi2 buta dah ada renungan bersama. Dah2 tido2

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, December 25, 2013

#361

Assalamualaikum.

Hi readers. Sebelum kita menjejakkan kaki ke tahun baru, macam biasa, kita akan renung kembali pada saat-saat indah bersama kitkat sepanjang tahun 2013. Memang banyak kalau yang saya boleh bayangkan sekarang, ada yang gembira, ada yang kecewa dan ada benda yang kadang-kadang kita tak terfikir pon boleh berlaku.

Recap balik tahun 2013. aDa beberapa entry yang saya post sepanjang tahun 2013, sesetengah yang sangat bermakna dan ada yang buat saya rasa bersalah. Saya bukan blogger yang tegar yang kalau boleh tiap2 malam nk karang post panjang2 dan buat semua orang seronok membaca tapi saya cuba untuk buat sebaik mungkin. Saya nak tekankan kepada post mengenai A. Tiap kali saya bukak blog ni saya rasa bersalah. Bukan apa, saya tak pernah berani nak berjumpa depan-depan dengan A tapi saya boleh berani nak post bukan-bukan dalam blog ni. Saya tak tahu la A ada baca ke kawan-kawan dia baca ke. But yeah,.. Nothing hits me in the face yet, and I just want to say, I admire you and Ive stalked you, but now not anymore :D

Tolong baca keseluruhan blog saya kalau rasa tersinggung, i have never meant to do anything by writing bout you in this blog. So, I rest my case now.. Fuh lega rasanya bila dah bagitahu macam ni kan... hehe

So let 2014 comes to me with no more regret of 2013.!!