Followers

Tuesday, December 31, 2013

#363

Assalamualaikum wbt

Dear readers,
Tak tau mood apa yg datang malam2 cenggini sampai boleh nak karang blog. Tapi rasanya mcam nak share sesuatu dengan readers, something yg tak semua yg tahu dan untuk sesetengah orang xmau ambil tahu.

Teori: Setiap individu berubah setiap 5 tahun. Betul ke bohong?

Baru2 ni, saya ada jmpa dengan kawan dari sekolah menengah. Tak tipu la, daripada buddies dulu sekarang dah macam stranger. One in the science course another in language. Tak bnyak yang sama nak buat sembang hnya mampu imbau kembali kenangan masa kat sekolah dulu mcm na.Kadang2 memori yg kita imbau tu, yang lawak untuk kita tapi tak lawak utk org lain.

Proceed.

Apa yg merunsingkan saya cuma, macam mana hubungan boleh jadi sangat jauh beza dalam masa 5 tahun? Pernah tengok cita The Vow? Macam mana dalam 5 tahun heroin tu boleh.. jumpa suami dia(channing tatum) dan berubah cara makan, cara hidp dia sampai tera tu.

In the end of story, everything happens 4 a reason. Macam mana kita hidup tak sama dengan org lain. Hubungan yg ada sekarang pon xsemestinya kekal sampai bertahun2 ( except if you are too awesome kan.) Jarak juga boleh mengubah seseorang, btemu dengan kawan2 baru masaalah baru..dan itu yg dipanggil a start of a new life.(bukan herbalife..kiki)

In the end though, its an art of life to let go. New things to come, new challenges to handle and more of it are coming every single year...

Dari sinila kita kena blajar, how to appreciate what we have before appreating something we had. A relationship, a friendship, a piece of jwelery or a valueable thing.

Happy new year. Have a great year 2014. May Allah bestow blessings upon us. Amin.

Published with Blogger-droid v2.0.10

4 comments:

  1. indeed, agree with ur statement. sorg bestfriend aq dr form 1 - form 5 pun is a total stranger to me now. aq call, im, msj, smua cara dah, satu pun dia x reply. dah la x jumpa lpas sek smpai skrg, bleh dia buat camtu kat aq T.T ironinya, sorg lg ni aq kenai rapat siap pillow talk bagai & kami jd dormmate masa f5 ja pun. alhamdulillah, kekal bestfriend aq smpai skrg ni. dh mcm my own sister dh pun, byk benda kongsi sama2 ;) sorry, panjang la plak comment nya -_-" hehe :)

    ReplyDelete
  2. :) tq for sharing, zati. Life acts in many mysterious ways.

    ReplyDelete
  3. indeed :) keep writing, bohhh! good job!

    ReplyDelete
  4. Good share artikel guyss,, happy blogging. :D

    ReplyDelete