Followers

Sunday, December 4, 2011

Tips Hadapi Break Up

assalamualaikum wbt






kali ni aku buat special entry untuk segelintir pembaca belog ni yang baru ja lepas break up.
korang mesti tengah frust menonggeng an baru2 lepas break haritu
but there is a few things todo


that you can get rid of that pain away :)


TOP 5


5. Kengkawan






memang susah la kalau korang nak bersosial saat korang baru lepas breakup,
nak lepak kat shopping mall pon dah tak seindah dulu..
nak makan mcflurry pon da tak semanis dulu masa makan sama2 dengan si dia anda..


tapi time ni korang kena cari kawan2 anda.. ops kawan terbaik anda..


cari la geng yang korang selesa nak borak sal hal ni..yela
privacy kot.
spend time with them dan secara beransur2 korang akan melupakan si dia yang dulu~


footnote: kengkawan pon kdang2 boleh menyakitkan hati..beware ^_^


4. Family






aku lebih rela mendekatkan diri aku dengan family dulu. bila emosi dah stabil nanti baru lepak ngn member balik..family adalah tempat yang paling best untuk bermanja2..haha korang nak manja2 ngn mummy korang la kan,,mane nak tahu..


footnote:kalau family pon da kucai kacai nak wat mcm ne an?proceed:D


3. Shopping~!!






takde yang lebih menyeronokkan bile korang bershopping. beli je ape mende yang korang suke dan korang minat..gunekan duit elaun yang korang dapat dan beli..


it works everytime.


footnote:bile da habes duit akan timbul stress baru pulak..beware :D


2. Doa :D






aku xthu kenape ngn korang ni..yela time dah ditimpa musibah baru nak kenal tuhan ke? ei marah ni marah..


papepon Allah akan sentiasa disana disaat kita amat memerlukannya..kot2la korang ada terniat dihati nak g lompat jambatan Pulau Pinang ke..kan..jgnla..


footnote:pedulik lar ape orang cakap,orang tanye ''asal ko baik sangat ah?'' ko wat2 bodo je..janji hal aku dengan Allah dah settel..kau ada?hehe


1. Turn over a new leaf..






lepak lek dan chill la der(ah sudah keluar ayat PAVI aku da)..korang kene rilek..dah bile emosi korang dah stabil..otak korang fresh dan sedia nak hadapi masaalah dihari depan..korang melangkah keluar daripada kepompong bebanan anda dan mencari mangsa2 baru untuk dipermainkan..huaahaa..ok jangan..


so korang ade banyak tempat untuk cari soul mate ni..ala stakat kat FACEBOOK tu jangan la weh..banyak fake je aku tengok...dp comel tapi lelaki xD bahaye2..


a.korang leh join banyak persatuan..ape korang minat fotografi?g ar outing2 yang diorang buat tu..ade gathering budak2 sekolah rendah dulu ke..g la join sekaki..mane la tahu cinta berputik kembalik...wkwkwkw


..


b.korang leh fokus kat study,boleh pulak g sampai Harvard an..tackle la awek2 OMPUTIH kat sane..balik umah dah tak kenal sambal belacan da weyh..xD..fokus kat study..insyaAllah korang ade punye la rezeki..kalau dah jodoh tak lari mane..


..


c.korang boleh cari kat omegle?hahahhaha..dasar forever alone..chat ngn omegle and cleverbot..xD



footnote:waa panjang siak aku tulis..tu la pashai aku xmaw tulis dalam BM..mcm2 kuar..tup2 komen satu habuk pon xde..

1 comment: