Followers

Monday, March 21, 2011

Nokia E7 Price Watch

oraite jom check hape bende koru tgah sibuk2 membaca review yang bersepah2 kat internet ni.


okeh jadi koru sangat tertarik dengan satu henset ni,nak kate baru xxde la sangat,
tapi henset ni dikategorikan seagai sebagai PDA gak ar.
**untuk kegunaan ofis sahaja.


Nurkiah E7(Nokia)
bapak besa..

Specs:
  • 4-inch polarized AMOLED capacitive touchscreen display
  • 640 x 360 resolution
  • WCDMA 850/900/1700/1900/2100 support
  • GSM/EDGE 850/900/1800/1900 support
  • Full QWERTY keyboard
  • 350MB of internal memory, 16GB mass memory
  • 256MB RAM & 1024MB ROM
  • 8-megapixel camera with HD video recording and dual LED flash
  • Wi-Fi b/g/n
  • Bluetooth 3.0
  • GPS, AGPS with free Ovi Maps “forever”
  • Micro-USB 2.0 connectivity
  • 3.5mm headset jack
  • 1200 mAh battery
  • HDMI connectivity
  • Symbian^3
  • social networking integration
  • Ovi Store apps support
PENDAPATAN:

  •  camera 8mp,cukup ar sekadar nak snap2 gambar sendiri masuk facebook,xp tapi tak cukup ar nak dibandingkan dgn DSLRR xp**memang ar an,biler nikon nak kuarkan henset ni..xp
  • henset ni bulky gilert,kalau sorang tu tangan die kecik comei je,memang kene pegang due tangan ar,tak mcm sony aino koru ni.yela PDA la katekan..
  • mule2 125mb,500mb,1gb,2gb,4gb,8gb,12gb skarang 16GB!boleh sumbat bape banyak movie dalam enset ni!kalau satu muvie dalam 600mb..pehh,best!tak kire ag kalau video file tu di compresskan pulak..xp
FIRST LOOK:




UNBOXING:








PRICE:


MYR1950 to MYR 2100 on the released date


21/3/2011: price drops to myr1499,best price for this fantastic phone =)


dan korang boleh beli nokia e7 ni secara maxis broadband smart plan,and i will explain about the promotion later =)

fyi,antara banyak2 tempat koru ske masuk mobile88.com ataw gsmarena untuk tgk phone specs,kalau price watch same ade g kedai senirik,ataw check kat forum lowyat.net.

2 comments:

  1. hrge nset nie da jtuh ke.... huhuhu....nice2...

    ReplyDelete
  2. yup!dengan maxis smartplan pon boleh beli henset dnegan sim kad maxis postpaid dengan harga yang rendah xp**promo2

    ReplyDelete