Followers

Tuesday, March 15, 2011

Blackberry Bold 9700

kita dok dengaq kat tb suma la ni, orang duk sembang pasai henpon mahai2, iphone la, ipad lar(ops,slow sikit), iapa ag.. macam2 jenih henpon punya nama ada.sebut ja 'soni' orang kenai,'mutu rola' orang taw, 'alkatel' lama xdengaq, apatahlagi 'nur kiah' lagi ramai yang kenai.


ok dah2 merapu banyak


mai koru nak review pasal henpon ag satu ni.


BLACKBERRY BOLD 9700?






ADA APA DENGAN BLACKBERRY BOLD 9700?


ni koru letak list of features sebab koru da tahu korang ni suma celik it,xp.kang kalau koru eksplen nanti ramai pulak berpusu2 nak beli Blackberry ni..






- Available Features
-Trackpad navigation
-Bright, hi-resolution screen
-Full QWERTY keyboard
-3G technology
-Wi-Fi® and Bluetooth® enabled
-256MB flash memory
-3.2 MP digital camera with video camera
-Multimedia player
-Wireless email
-Organizer
-Browser
-Phone
-SMS/MMS
-MicroSD card reader






PENDAPATAN SAYA:


kamera:
cukup ke 3.2 MP?untuk koru yang suke tangkap gambo sendiri memang x cukup.sebab 3.2 MP camera ni lebih kurang macam enset mak koru ja..C5 nurkiah.tak best ar enset blackberry harga dalam RM1000 sama je kamera ngn enset rm 300++.. ''==


wifi dan browsing:
yea browsing,blackberry punnya browser memang dipuji seantero dunia. kadang2 ada orang beli blackberry ni semata2 nak guna browser dia ja.. tp ntahla betul ke x, ive never used the browsing service, BECAUSE for some reason,it is NOT FREE at all. kalau guna prepaid, tengok la kredit korang mengalir macam air, kalau bill pula, anda akan terkesima melihat bil anda bulan itu..hehe






more info:


jom tengok video ni,


unboxing and first look:



using black berry:



price:
as reviewed in the internet


kalau korang nak beli secara C2C.. ramai jual BB ni dalam RM 1088+


kalau secara B2C.. kedai juai dalam RM1400++ sebab fresh dari kilang ^^


its up to you to choose

10 comments:

  1. aaaaaa... kamera 3.2 jep eaaa.. klu camtu moh kite beli xperia la . =p

    ReplyDelete
  2. xmampu nak pakai hp mahal2 nih

    ReplyDelete
  3. hehehe
    wat masa nie tak terbuka lagi hati nak pakai bb nie

    ReplyDelete
  4. @hans:haha!xmampu?ai duit nuffnang kan ade xp

    ReplyDelete
  5. mmg best pakai bb ni tapi x mampu bah

    ReplyDelete
  6. @shameel:tu lar,i wanna be a biliionair~

    ReplyDelete