Followers

Friday, March 4, 2011

127 Hours

tengah tengok-tengok filem apa yang menarik untuk ditonton? korang penggemar filem-filem yang menjurus kepada biografi atau based on the true story macam filem Pursuit of Happiness dan Slumdog Millionair?


so, aku nak rekomend korang tengok filem yang baru aku tengok kat wayang tadi, The 127Hours.. dengar je tittle tak begitu mengancam kan? humph


127 hours ni mengisahkan pasal sorang hiker ni yang berbasikal SENDIRIAN di somewhre called the Robbers Roost Canyon, in Utah.. sebab mamat ni suka sangat travel bersendirian, dengan tak sengaja dia terlibat dalam kemalangan yang agak KRITIKAL.. try tengok ni..




so tangan dia terkepit kat batu.. whats the big deal?


so the movie berkisar dengan diri Aaron Ralston (james franco) sebelum, semasa dan selepas dia terkepit dkat boulder tu.. movie ni dia story la balik yang Aron ni sorang yang suka bersendirian..(loner) dan bila dia ada masalah, baru dia tau langit tinggi ka rendah.. hehe





OFFICIAL TRAILER:





RATINGS:


3/5
<3<3<3##


personally i like this type of movie, with crystal clear message to the audience and a very motivasional ending at the end.. sometimes aku ingat film ni nak jadik macam filem Cloverfield.. tibe2 ada alien ke ape..hehe

No comments:

Post a Comment