Followers

Tuesday, February 8, 2011

Mind trick in our daily life?

salam



 pernah korang bengang ngn diri korang seniri tak bile nak kuar g shopping ke,tak jumpe baju yang nak matching suar korang..matching ngn kasut ke..ngn beg ke..hehe


pernah korang search kat google tak gambar2 artis yang cun2 pastu letak kat wallpaper lappy korang?xD


macam aku,aku suke ngt ngn Sunny SNSD sampai letak kat lappy ag..kat enset ag gambo minah tu xD


 comelnyeeer!


then penah korang terpikir kenape la minah ni leh ramai peminat an?muke biase2 jep tapi famous amos!=)
korang g shopping pon asyik carik baju yang ala2 korea en..biar ade kaler2 terang siket..ader kotak2 ke..jalur2 ke..haha baru nampak korea siket en..xD..naper eh?naper baju dowg gempak2 doh?


the secret will be exposed~~


sebenarnya kita dah kene mind trick oleh media2 korea u know?


what the heck? mind trick?


yup mind trick..


dalam bahase mudahnye mainan minda ler..contohnye,korang akan pikir macam cara pemakaian diorang la yang paling hype skali..dan kalau aku ader baju macam die ni kan mesti aku pon ramai peminat macam die..xD


demm,senangnye kite kene main kan..so lets get our mind straight again..


dalam dunia realiti ni..takde baju yang paling cantik..takde orang yang paling cun/hensemmm


sebab


otak kite dah set what is the meaning of hensemm tu dalam kepale otak kite..kalau mamat ni muke takde jerawat..muke tak minyak..hidung panjang HENSEM..kalau mamat ni hitam...gimuk ag..TAK HENSEM..haizz ''== how could u?xD


lain2!


dalam contoh lain,jom ikot aku g pasar..


sincero!^^


kalau kte perasan,pernah jumpe tak pngemis2 tepi jalan?kenape kte label orang pakai baju comot2,duk tepi jalan tu pengemis??manela tahu pakcik tu suke pakai baju mcm tu,sampai lupe nak basuh,saje duk lepak kat situ je an?haha,look at the bright side man..dont be too discriminative..


lepak tepi jalan je PENGEMIS..tido tepi jalan je PENGEMIS..biar la kat diorang!..its a free country,


''jangan puji kalau tak kenal,jangan keji kalau tak tahu ;)''-mane aku dapat ni..^^


::simple mindtrick::


sebenarnye banyak aspek dalam mind trick ni..as simple as ABC..paling senang..korang amek sebatang pen dengan marker pen..bandingkan mane ag panjang..then pikir,..kenape korang kate marker yang ag panjang?


or






cube amek pembaris..ade nombor an?kenape nombor2 ni start dari kosong?kenape takleh start dari satu ke..dari 2 ke 3 ke..xD pelik kan dunia?::jangan g patahkan lak ruler tu xD::


ps:banyak ag yang korang leh pikir selain daripada berat badan korang naik sekilo semalam..dari korang pikir mcm ne nak niru dalam exam,..and dari korang pikir mcm ne nak mintak topup dari mak ayah korang xD.



''thinking and more thinking creates a greater mind,so dont be afraid to think ^^





4 comments: