Followers

Tuesday, October 19, 2010

PakLong-Selagi Ada Rindu Lirik Dan Kod




intro:Am G F Am
F G Am
Am G Dm Am
C G F G Am
verse 1:
Am G
selagi ada bulan mentari
F G Am
selagi ada berkasihani
Am G
selagi ada bulan dan bintang
F G Am
selagi ada berkasih sayang
C G
selagi ada ombak dan laut
Dm Am
selagi hatiku terpaut
C G
selagi ada turunnya hujan
F G Am
selagi ada rahmat tuhan
C G
selagi ada langit dan bumi
F G Am
selagi cintaku bersemi

chorus:
C G
selagi ada rindu
Dm Am
selagi ada waktu
C G
biar beribu batu
F G Am
ingin aku bertemu

C G
oh kasih damailah
Dm Am
engkau disana
C G
ku berdoa pada tuhan
Dm E
agar kau bahagia..

C G
selagi ada rindu
Dm Am
selagi ada waktu
C G
biar beribu batu
F G Am
ingin aku bertemu



F G Am
ingin aku bertemu

Putra-Cinta Kain Putih Lirik dan Kod



intro;skill eminor


Cinta Kain Putih
Artist: Putra
am dm g
Ku jalan sendiri tiada tempat
c
Untuk menanti
f dm
Tiada mu aku menyepi
em
Bayanganmu aku mencari...
am dm g
Ku sangkakan hujan
c f
Tapi taufan datang melanda
f dm
Ku mencari tanpa pegangan
em am
Dan tersungkur di ketepian
dm am
Kain putih yang kuberi padamu
em
Kini pudar warna-warnanya
dm am
Kuselimut di atas ikal rambutmu
em am
Kian jatuh terus cecah ke bahu...
dm g
Ku mencari bayangmu tiada
c am
Di langit biru di lautan api
dm am
Kau hilang dan semakin jauh
em am
Hujung dunia kita berjumpa
dm g
Bila ku lihat kau dihancur
em am
Bagaikan luruh bunga yang gugur
dm
Kusunting dirimu
g c
Kan kugenggam hatimu itu
f dm
Kan kujaga wahai bungaku
em am
Kau kan tumbuh subur mewangi
am dm
Kau mekarlah wahai mu bunga
em am
Subur menguntum ditaman hati
dm am
Kau hilang dan semakin jauh
em aminor
hujung dunia kita berjumpa

tapi taufan datang melanda

AXL-Akulah Kekasihmu Lirik Dan Kod


Cm Fm
Itukah dia kekasih yang pernah berjanji
Bb G
Memberi cinta untukmu sepenuh hati
Fm
Ia akan menyesal suatu hari nanti
Cm
Apabila ia mengetahui
Fm G Cm
Kekasihmu ini ingin kembali

(Verse 2)
Cm Fm
Tahukah engkau ia tak sepadan denganmu
Bb G
Walau beribu bisik pujuknya merayu
Fm
Kekasihmu ini terlalu ingin kembali
Cm
Sejak ia mengetahui
Fm G Cm
Kekasihmu itu selalu membuat kau bersedih


( korus )
Cm Fm
Oh kekasihmu ini akan merasa gembira
Bb Cm
Andai dapat bersama untuk selama-lama
Fm F
Hanya untuk menyayangimu
Fm G
Hanya untuk bercinta lagi
Fm Bb
Andai engkau berduka
G Cm
Aku yang pertama di sisi
Fm Bb
Andai engkau bahagia
Cm... C
Akukan terus berdoa
Fm Bb
Semoga suatu masa
G Cm
Pintu hatimukan terbuka
Fm Bb
Dan kita akan kembali
G
Bercinta lagi


Cm Fm
Aku akan kembali
Bb Cm
Walau jalan berliku
Cm Fm
Kernaku kekasihmu
Bb Cm
Hingga ke akhir hayat

Slash-Taman Astakona Lirik dan Kod



Am Dm
Umpama mimpi ku kecap kenangan
E Am
Taman permainan masa kecil dulu
Am
Sisip senyum mu
Kemanisan tanpa gula
Meninggalkan seribu keresahan

Am Dm
Kala gerimis menitis di hati
E Am
Kenangan lenyap tanpa sedar
A
Mungkinkah ada lagi
Dm
Saat saat indah itu

Agar dapat kita bersama lagi

( bridge )

G
Dalam kelam engkau datang
Am
Memujuk hati yang sepi
E Am
Dalam terang engkau hilang entah ke mana
G
Andai kata hanya mimpi
Dm
Mengusik kenangan silam
F E
Mengapa hangat tangan mu ku terasa

( korus )
Am Dm
Namamu kuukir di pohon di tepi taman
E Am
Sebagai hiasan lambang cinta yang terlarang
Am Dm
Semoga kau terlihat tika melintasi taman
E Am
Sebagai tanda percintaan abadi


Am
Ataupun pada malam
Dm
Namun nan cahaya purnama

menyuluh Ukiran yang memanggil sejuta seri
Yang menghias taman ini
Penuh dengan cahaya misteri
Kekosongan hingga ia Kesepian

Harumnya mawar menyulam asmara
Harum cempaka kesayuan
Di taman astakona yang tiba-tiba menyepi
Mungkinkah akan begini selamanya

Wings-Taman Rashidah Utama Lirik Dan Kod



Wings - Taman Rashidah Utama

        Em               D     Em
        Pertama kali kau ku cinta
        Em              D
        Pertama kali ku di luka
        G             Am
        Kini aku menjadi tanda
            B           Em
        Sebuah kubur cinta



        Em               D     Em
        Ku berjalan di dalam hujan
        Em               D
        Mencari api yang terpadam
        G               Am
        Namun sudah sekian lama
             B             Em
        Hanyalah gelap gelita



   C            Bm
        Sebagai satu kenangan
   C           Bm
        Kuciptakan satu taman
   C             Am        B           Em
        Rashidah Utama sebuah kubur cinta



        G           Am
        Ku berpijak nyata di sini
        C            B
        Tak tercapai bintang di langit
                Em             C
        Ku siramkan air mata pada darah cinta
          D        B          Em
        Sebagai hiasan taman ini



   F             Em
        Rashidah Utama
   F                 Em
        Sebuah kubur cinta
   F             Em
        Rashidah Utama
   F                 Em
        Sebuah kubur cinta




        Em             D    Em
        Biarkanlah aku di sini
        Em               D
        Menjadi nisan cinta ini
        G              Am
        Izinkanlah aku mengenang
            B       Em            D Em....
        Dirimu oh sayang aaaaa....

AXL-Andai Dapat Ku Undurkan Masa Lirik Dan Kod



Axl - Andai Dapat Ku Undurkan Masa
Am G
Dalam usikku merajuk seketika
F C
Laluku pergi meninggalkan dirimu
Dm
Tanpa ku duga
Am
Lilin menjadi bara
F E
Gurauanku jadi dilema prasangka

Am G
Kau menyangka aku pergi kerna dia
F C
Yang tak pernah wujud dalam alam cinta
Dm Am
Belum sempat ku jernihkan suasana
F
Engkau pula yang hilang
E
Entah ke mana

Am
Puas sudah ku mencari
Dm
Ku tinggalkan pesan
E
Ku kirimkan berita
Am Dm
Agar dapatku temui dirimu
E Am
Umpama sebutir permata yang sirna

E
Andai dapat
Am
Ku undurkan putaran dunia
Dm G
Inginku ubah semula kata
C F
Dan tingkahlakuku yang salah
Dm
Agar kita dapat seiring
E Am
Di mercu asmara

Am
Tak ingin lagi
Dm G
Dan tak mahu lagi berpisah
C
Bukan dengan kerelaan hati
F Dm
Penyesalan yang tiada kesudahan
E Am
Ku tersepit dalam jerat sendiri

Dakmie-Yang Terindah Lirik Dan Kod



Dakmie - Yang Terindah chords and lyric

[intro]

G Am Bm C D
G Am Bm C

G Am Bm C D
Semenjak kau hadir dalam hidupku

G Am Bm C D
Tiada lagi keresahan

G Am Bm C D
Kau mengetuk pintu hatiku

G Am Bm C D
Tanpa sedar hingga ku izinkan


C D G
Kau yang bernama cinta

Am D G
Kau yang memberi rasa

C D G Bm Em
Kau yang ilhamkan bahagia

C D G
Hingga aku terasa indah


[solo]
G Am Bm C D
G Am Bm G

G Am Bm C D
Maaf jikaku tidak sempurna

G Am Bm C D
Tika bahagia mula menjelma

G Am Bm C D
Bila keyakinan datang merasa

G Am Bm C D
Kasih disalut dengan kejujuran


C D G
Mencintai dirimu

Am D G
Merindui dirimu

C D Bm Em C D G
Memiliki dirimu Hingga akhir hayat bersama kamu


C D G
Kau yang bernama cinta

Am D G
kau yang memberi rasa

C D G Bm Em
Kau yang ilhamkan bahagia

C D G
Hingga aku terasa indah

C D G
Kau yang bernama cinta

C D G
Hingga aku terasa indah

* This chords was sent by Sharizan Redzuan (sharizan_81@yahoo.com) via email. Thanx a lot...

Nubhan - Oh Juwita Lirik Dan Kod





Nubhan - Oh Juwita Lirik 
 
__________________________________________________________________________
|                                                                          |
|  - This chord/tab is made just using my ear so there might be a mistake  |
|    here and there.                                                       |
|  - This chord/tab are only meant for personal use and not for profit.    |
|  - Any chord/tab correction, chord/tab request please reach me at        |
|    www.facebook.com/affanaizat                                           |
|__________________________________________________________________________|     


Tuning standard

Chord

Gm  = 355333
D#  = x65343
Gm7 = 353333
Cm7 = x35343

Intro 


Gm x15


Verse 1


  Gm
Duhai Juwita
Sungguh aku tak mengerti
    D#
Tak pernah engkau mencuba untuk fahami
Cm                              D               D7
Aku yang selalu mencuba untuk menyayangimu di sini



Verse 2


  Gm
Duhai Juwita
Masihkah hancur hatimu
  D#
Setelah patah ditinggalkan kekasihmu
Cm                               D              D7
Agar aku yang akan selalu temani mengusap tangismu


Chorus


Gm     Cm     F            Bb
Akulah lelaki yang bisa mencintamu
D#           Cm       D    D7
Hingga nanti aku akan mati
Gm     Cm     F            Bb
Akulah lelaki yang bisa menjagamu
D#           Cm         D     D7
Hingga nanti akhir nafasku ini



Verse 1


  Gm
Duhai Juwita
Sungguh aku tak mengerti
    D#
Tak pernah engkau mencuba untuk fahami
Cm                              D               D7    Gm
Aku yang selalu mencuba untuk menyayangimu di sini



Solo

  Gm          Cm                 F           Bb             D#                  Cm                     D   D7
E-------------10-11-10h11h10----|----------------10-------|---------------------------------------------------------|
B----10-11-13----------------13-|-------10-11-13----13-11-|-10h11-10h11-10h11h10--------11-10-11-10----13^^^^(full)-|
G-12----------------------------|-10-12-------------------|----------------------12-12--------------12--------------|
D-------------------------------|-------------------------|---------------------------------------------------------|
A-------------------------------|-------------------------|---------------------------------------------------------|
E-------------------------------|-------------------------|---------------------------------------------------------|
  Gm          Cm                 F            Bb            D#        Cm            D       D7
E-------------10-11-10h11h10----|----------------10-------|-----------------------------------------|
B----10-11-13----------------13-|-------10-11-13----13-11-|-10^(half)-12^(full)-15^(full)-15^(full)-|
G-12----------------------------|-10-12-------------------|-----------------------------------------|
D-------------------------------|-------------------------|-----------------------------------------|
A-------------------------------|-------------------------|-----------------------------------------|
E-------------------------------|-------------------------|-----------------------------------------|
 




Gm7            Cm7
Tak akan ada lagi
            D
Lelaki yang bisa
             D7
Mencintamu seperti ku


*Chorus x2


Gm x13



affanaizat (affanaizatanuar@hotmail.com)

Monday, October 18, 2010

concession

tiga eksprasi..iksprasi..ekspressi..ekspresso!!??
hampa mesti tengah tunggu bila nak cuti semester ni kan?yala..final exam da dekat lepas tu
raya sakan la hampa^^


antara mesin fevret aku..!!

lai2 popcorn lai ler!

aku pon dulu macam tu gak,dah siap2 plan dah nak buat apa time cuti semester ni..
nak edit video la..nak main game la..macam2..nak ngorat anak tok ngulu la..nak blajaq
lipa baju la...hehe..jangan terkejut aku tak reti2 lagi lipat baju macam na

stairways to muvie!^^!!

rajkamal..dia ni steward pon boley..concession pon boley^^

**kami kerja concession simple ja..customer mai tanya ''nak popcorn?besaq ka keci?" tu ja ^^
time customer takdak melepak ja la kerja kami..sembang pasai business la konon..^^kalau
supervisor mai..adui cepat2 pi tangkap batang mop buat2 rajin hahaha..sat2..hampa macam
tak pernah buat kot ngee~

rajkamal and kak inon kaki karok!^^

hah!!konspirasi...!!dari kiri kak fiza..abg nabil..kak inon

best wo duet lagu baldu biru dgn kak inon

time break la slalunya kami pi karoke..melalak dua tiga lagu pastu dah masuk balik..hehe..time
masuk tu da takdak sora da..sora bandi amuk suda bhaa..sebelum balik plak kena cuci2 mesin popperni...
...letih gla weh..T__T

tengok punya kotoq...!

**notakecik:haha balik2 rumah ja..tukaq baju..mandi sikit tidoq sampai esok..waaa..19 ni da nak stop da
kerja sana nak masuk balik semester 2..eish..result final exam hari yang sama...sama2 kita disembelihi yer!!

Thursday, October 14, 2010

blog follower

 klik untuk tumbesaran yang sihat^^

yes!akhirnya tercapai gak!
haha
dah 300!!we are spartaaa!!!
jenuh kemut gak nak naik bilangan follower ni..agaknya sebab da lama tak mengupdate la..T.T



janji ada follower sudayh ^^terima kasih

Wednesday, October 13, 2010

basshunter music video correct sequence

 haachooo^^

now ur gone..i realize my love we were strong ^^

ha..ada dengaq lagu ni??tajuknya now ur gone daripada basshunter..

meh sembang sikit pasai basshunter

nama sebenaq mamat ni Jonas Erik Altberg lahir 22 december 1984..
k2 kite tak pedulik die lahir bile..suke makan ape..bla3..boring2..

okeh..mamat ni femes bukan sebab lagu ja best..sebab music video mamat ni dia wat
sambung2..

DISCOGRPHY:

korang cuba tengok sendirik..kang aku story korang takmaw tengok plak^^

*NOW UR GONE
http://www.youtube.com/watch?v=IgFwiCApH7E



vc ni pasai sekapel ni yang suka clubbing2 gadoh..takmaw jumpa da dua2..tapi tup2
jumpa kat club...dah nari sama2 suka balik...duhhhh

*ALL I EVER WANTED
http://www.youtube.com/watch?v=P3CxhBIrBho&feature=related



lagu ni best..dia tunjuk betapa bf dia tu sayang sangat ngan dia..suka2!18+ je..
banyak pakai2 bikini..T.T...erm..tapi pakwe dia tu..haish..kantoi ketika ngorat orang lain..haa

*ANGEL IN THE NIGHT
http://www.youtube.com/watch?v=gWCpfRZfVEc&feature=channel



last2 dah breakup daaa..time ni la si basshunter ni first jumpa si pompuan ni..dikatakan si
basshunter ni berjiwa racer la..race to get her heart la konon ^^ala..time keluaq music ni
tengah top 2fast 2furious ja..ceh..bwat hebat..hehe

*I MISS YOU
http://www.youtube.com/watch?v=vsCnm_KV5XA&feature=channel



ehh..tengah christmass lak..^^busy dengan christmas party depa tu..haish..dahsat2..(0.,0)

*EVERY MORNING
http://www.youtube.com/watch?v=g3nvyY81GqU&feature=channel



ok2..video dia tgah hangat bercinta dengan si basshunter tu la...bass hunter nak ajak kawin da time tu T.T...
asyik tak dapat je..macam dalam jangan pandang belakang 2..ai..xdapat lagi?^^music video
ni yang sangat2 sweet....tgk la tgkk!!

*I PROMISED MYSELF
http://www.youtube.com/watch?v=yEyj-CkcvPM&feature=channel



kan lepas ape yang dah jadik time vc lepas..mamat tu mula teringat balik time depa sama2..
pehh rambut basshunter smad2!!!!err...btw..cerita tu habis kat situ ja..sebab lagu baru basshunter dah tak dak jalan cerita da..T___T

eee..muke je smat
notakecik:err..ntahla..sedey aku tengok cerita dia ni..ha!minah dalam video clip ni...sebenarnya seorang pornstar!!hahah..apela..basshunter suka pornstar..gile^^

apple iphone 4

the shirt said it ^^

kita start2 tahu tentang syarikat apple ni sejak keluaqnya ipod shuffle pada 2007
dan dari situ syarikat Apple ni memang dah femes dengan produknya yang versatile gitu ^^

sebenaqnya Apple dah keluaqkan banyak produk even since the year 2000..pernah
dengaq mac-inToch?ha..tu satu OS unik yang hanya produk Apple ja pakai..ala,macam
windows gak la..tapi windows jenis freeware(tak kena tax kot ^^)..macinTosh kena bayaq...

ingat shila tadi ^^

dah2..jadi latest skarang Apple keluaqkan iphone 4.dah orang semua bising2 pasal iphone ni..
jadi aku pon keluaq mencari info^^

A few features of iPhone 4:

wa..semat2^^

* Sleeker Body Design.
* Multi-Tasking. (use multiple functions at once without going in and out of apps)
* iChat camera
* 16G (basic) and 32G of memory.
* Hi Definition Camera.
* Hi Definition audio.
* Hi Definition Camcorder.
* Messaging light

The Apple iPhone 4 has 64GB or 80GB flash drive, Widescreen 1540-by-480-pixel resolution at 163 ppi,
Camera with 5 megapixels, Adobe Flash Player, Video recording (pre 3.0 release bogus feature),
Text editing with copy/paste (pre 3.0 release bogus feature),
MMS messaging (pre 3.0 release bogus feature) and Spa massaging (post 3.0 release bogus feature)

aisehhh^^

PROS:

*lebih nipis lebih ringan
*multitasking..kepada orang2 yang tak suka close application
*32G memory..senang nak sumbat banyak2 lagu banyak2 music!^^
*ha!double speaker dan noise reduction..kalau call masa concert pon tak dengar bising
*engineered glassware..screen tak mudah retak..tak mudah calaq

CONS:

*application original kena BAYAQ!
*nak download yang ciplak tak sama dengan original..same but not the same^^
*software kena update setiap 2tahun(kalau tak silap)RM50+ setiap update kat dealer Apple shj
*too expensive dan costly!!mahai weh mahai..

kalau takmaw kotak turun harga x?^^

PRICE WATCH:

original set:rm3000+...(T___T)
china set:rm2400+

nota kecik:lebeyh baik beli yang original maa..ni Iphone4 banyak kelebihan kalau beli ori..
sebab kalau nak update senang sikit..kalau software ciplak nanti expired ka..iphone tak boleh pakai da..

thats why i give iphone 2/5 bintang..hanya sebab style dan copyright yang melampaw^^

Wednesday, October 6, 2010

isi masa cuti dengan aktiviti berfaedah..skema shyall^^

 ish lama betui la tak nulih ni..dah tak reti dah nak kasi expen itu isi..^^cakap macam keling daa~~

sebenarnya,aku pon tengah cuti inter semester selama sebulan..minggu pertama lepas balik dari UIA tu asyik berkubang atas katil ja..aku pikir2 sorang2..kalau aku duk macam tu ja..haish boleh boyyot aku nanti..so dengan segera aku mintak part time concession kat Giant Kulim..^^

buat popcorn..buat air..kira2 barang..ala senang ja..tapi kena betoi2..nanti short potong u punya gaji^^tapi nak tunggu customer tu ja yang agak boring..kalau takdak muvee lenggang ja..bukak opera mini main facebuke^^

notakaki:now aku dah taw betapa payahnya nak cari duit..selama ni aku asyik perabih ja..haish..kena jimat...kesian datin rosmani cari duit bagi kat aku^^