Followers

Thursday, July 29, 2010

bila hajat tak kesampaian..~


 .....
dah 30julai da..
luse da masuk og0s,..maka start da bulan baru,.
orang2 sume da busy

menempah tiket balik ke kampung halaman,

menempah kuih2 raya sebakul dua bakul,

menempah bju raya berkaler2,

dan mcm2 ag a.

 wuu~

nape tibe2 je aku rase nak balik ni a?

ha,aku tahu,

sebab tempat ni tak best!
busuk!bau l0ngkang!
dahla nk g kelas pun cikgu garang2..bwak rotan besar btang mop g kelas,.
sape2 tak wat keje kene bidas dgan kayu mop 2..
cikgu suke buli saye..

kat asrama,
saya tak suka bila kawan2 saya suka ambil barang saya.
suka ati diowg ja nak tido atas katil saya!
suka2 ati ja nak curi bntal saya!
tinggal baju ja yang diowg xambik,
manyak coi punya kawan.

saya paling tak suka bila,
nak p dating,
kena sorok2,kalau tak kena tangkap..
nak tanya2 khabr pun susa,
nanti kena tangkap,basah pulak susah.

DAN !!!!!

SAYA PALING TAK SUKA BILA,
baca belog orang,
dan dapat tahu sume yang dia tulis cuma,

REKAAN SEMATA-MATA..~
Cit!tarak guna punya belogger.

Ps:Nilah akibatnya apabila hajat tak kesampaian..
ingat leh cpai 30o f0l0wer sblun ogos,tp xdpt ugak..hampe..,

Pss:esok tamat sudayh Mc leave aku selama 2 hari!tak sbr nk g kelas tamb hari sabtu ni!wii!~

....nak balik...~~~

thank u sbb bce!~

Saturday, July 17, 2010

5 cara kendali pasangan anda yang kuat cemburu

Situasi:


"tadi saye nampak awak.dengan seseorang..."


         "a'ah,kami satu kelas."


"mesrenye..."..*diam je...


         "eh?marah ke?"


*dah tak pedulikan anda...


********

Mesti korang pernah lalui saat mcmni dengan pasangan korang..a.kan.?kadang2 sampai seminggu tak mesej lepas tu...


"ni la kes cemburu buta!"


Dalam setiap perhubungan,mesti ada naik dan turunnye..bak kata pepatah..langit tak selalunya cerah..hidup tak selalunya indah..lauk tak selalunya sedap...xp..okok..terlebih sudaa..


"ape ko mrepek ni koru.!!"


Okok..
Harini koru nak share sket mcm ne nak kendalikan pasangan yng kuat cmburu..aku tak jamin 100% yg cara2 ni akan berjaya..tapi insyallah..penyakit cemburu tu kan berkurang..


      1.berterus terang.mcm cth kt atas.bile da terkantoi jumpe makwe lame ke..bgthu je si die anda bende yang bnar.kejujuran penting dalam perhubungan..kalau td tu exgf anda..bgthu je btl2..kang kntoi lain kali lagi sakit..hhe..

      2.sidia mintak handset anda..jangan padam sebarang mesej atau call yang anda terima..beri dengan hti yang rela..kalau padam nnti si dia akan syak sesuatu kepada anda..mamat mne call dier ni...eishhhh..

      3.kenalkan kwn2 lelaki/prempuan anda kpd si dia.oh,kalau lagi macho siap amek number2 diorang lagi..ehee.ko call awek aku siiap!

      4.hadiah..mmg natural mnusia suka hadiah..bagi hadiah kat si dia ble meraikan sesuatu..cth yg plg baik...hari jadinye..main gtar ke tyme2.lagu 'inilah cinta' ye!!...msti sidia cair dengan anda...hhe

      5.ungkapan..ni yg plg simple a...ucapkan kat si dia anda anda,sayang bngat sama nya..gegege...jgn selalu sangat..nanti kang orang rimas..hehe..ungkapkan dari hati yang suci dan murni..pandangla kearahnye..lihatla kematanya,pegangla tangannya dan ucapkan segalanya yng anda suka terhadapnya..



Insyallah,tips2 diatas dapat mengukuhkan lagi hubungan korang dgn gf/bf anda..


Kalau anda kuat cemburu,percaya dan yakinlah dengan pasangan anda..dan seringkan berdoa agar hubungan anda dengan sidia tidak diganggu oleh syaitan dan konco2 nye..


*********


Ps:ingat,cemburu keterlaluan boleh menyebabkan gelap hati kita..
dan mmbuka ruang kepada syaitan untuk menghasut..

Ni la membawa kepada kes2 cerai artis2 kita..
kalau da cemburu..
bwakla helikopter nuri pon dah takde gune da...renung2kan..

Thursday, July 15, 2010

mencari follower ke 300!~





haha,macam riak lak bunyik tajuk aku ni..~
ah tak kisah la..
*****
*****
cantik kan?korang ni sume pembohong..=P
joking2~
*****
ramai orang kata,..


''ada ramai follower tapi komen macam ciput je''


tak pon


''ada follower beribu pon tak semestinya isinya best.''


hehe,my opinion..


@*#% OFF haters!!


lantak la diorang nak ader follower beribu2 pon..tak kacau ko pon la haters..
bile dah ader ramai follower la 
baru dapat banyak komeng..


kalau takde orang follow..takde orang bacew..
bile takde orang bace takde la opinion orang..


betul x??  korang baik kan? ha,angguk2..XP


*****

dah2
merepek sudaa..
dah lama nombor follower aku tak bertambah...berkurang ader la.!!~
dalam 2hari alhamdulillah
bertambah 9 orang follower aku..
sekrang dah ader 259 orang..!~~
wuu wuu!!

minna!!domo arigatou!!!~~

misi aku kali ni...nak dapatkan 300 orang follower untuk belog buruk aku ni..
kalau boleh dapat 300 sebelum ogos ni..













aku belanja korang roti canai kat ucafe~~!!!weeee!!!sedap2~~

p/s:post ni sebenarnya takde niat pon nak riak2..
tapi ntahla..tibe2 je dibaca begitu~~

thank u sebab ikut yer!
nnti2 free2 koru wat giveaway cabutan bertuah..
insyaAllah...


















































lepas midsem masuk elaun..~~ !!

Ada Apa Dengan Sony Ericsson Satio (Idou)

Ada apa dengan SE Satio ni?


padat dan bergaya!!


ramai gile orang yang berimpikan hanset canggih macam ni..


olrite,


jadi skang aku nak kasi korang tahu serba sikit tentang smatphone Satio ni.


GENERALLY


oh,satio..!!oppa!!
  • Touchscreen
smartphone ni yang special dan diminati orang ramai adalah


dia ada touch screen macam ipod touch ala2 iphone la jugak..heeee~
  • CandyBar
selain tu kalau korang nak tahu yang Satio ni seketul candy bar je.
dier takyah flip..takyah slide.. 


memang macam tu je..senang kan?


kalau nak type mesej pon senang,takyah nak slide2 flip2 sume..


tak payah slide2 lagi dahhh..=P

  •  MotionSensor
hah,
ni dah selalu dah ade kat handset2 SE yang lain..
motion sensor sebenarnye macam ni..


bile kite serongkan handset tu..display screen dier pon rotate 90' jugak..itu je..hehe..


wide screen kalau nak tengok video pon besar la gak..


CAMERA
cakk!!
  • 12.1 MEGAPIXEL CAMERA
memang besar 
memang jelas kamera smart phone ni.


12 megapixel handset sony ni same macam korang beli satu kamera digital SONY sendiri 


......yang skang ni harga RM700++......
  • FLASH/AUTOFOCUS
flash ni memang penting in low light condition 
satu lagi bila nak cari barang dalam gelap pon senang..=P


..kalau dah malas gile nak g bukak lampu tu..heheee...



CONNECTIVITY


  • BLUETOOTH
hah,ni penting..!
kadang2 SE kuarkan hanset yang ada Infrared je...
kadang2 kuarkan Bluetooth je.


tapi..SATIO ada Bluetooth dan cable skali..
ini memudahkan kite nak upload gambo kat FB..kalau nak upload ikut PCla..


...kalau ikut mobile upload pon xde masalah =)...


facebook la weyh!!=p

  • WI-FI
wooo!!kalau tinggal kat campus ke g starbucks ke yang ade wifi free ni yang best!


..cume bukak je handset ni boleh layan facebook lame2..!!wiiii!!

EXTRAS


kiri kiriiiii...kanan kanan kanannn!!wiii
  • JAVA
ha ni kepada peminat main game dalam handset..
game2 boleh dimuat turun dari laman web zedge atau mobile9.


memang free tak payah bayar..=p


...dah free memang tak payah bayar kan?XD

  • MEMORY CARD/INTERNAL MEMORY
memory dalaman dier adalah 125MB je...
tapi 


boleh upgrade memory external sampai 32GB..
8GB akan diberi masa pembelian.pehh...


..8GB nak sumbat ape syg oi?

PRICING

ohh ni agak keberatan untuk diperkatakan..


heaven's for the techies!!!
LOWYAT PLAZZZZA!!

RM1200-Original Set di Low Yat!!!


tapi kalau nak dibandingkan harga ni dengan mutu kualitinya handset ni...memang berpatutan..4.3/5.0 bintang untuk handset ini!!


takkan a orang nak kasi handset touch screen yang ade 12.1 MP camera dengan harga below rm1000?..betul x?


tips!:


kalau nak beli handset..ikut keperluan ye..jangan main bantai je beli..


nanti habis duit alaun salahkan koru lak..aishhh!!!




p/s:kalau korang ada apa2 nak di perkatakan 
ataw nak koru buat serba sedikit
review tentang techs..movies...gadgets..
dipersilakan untuk mengomen dibawah...
ataw kat chatbox pon boleh..

kerjasama anda amat diperlukan untuk
meningkatkan lagi mutu pengeluaran blogpost saya..
terima kasyeh!!

Thursday, July 8, 2010

GengBlogger gathering ke Twilight Eclipse???


Date:
10th July 2010

Venue:
Taman Tasik Putra,
Putrajaya Challenge Park
Putrajaya

ah!esok ke gathering geng blogger!!aduii..lambat gile aku dapat update ni..nampak macam best je gathering ni..ye la..aku tak penah g mane2 event nuffnang ke..geng blogger ke ataw mane2 event yang launch kat sini..dulu dah la bapak jauh..duk kedah kot..

kalau g boleh la jumpe member2 belogger yang betull...mane tahu dapat jumpe ariffshah ke..joegrimjoe secara live action figure an??=D..

pehh...rugi lak rase kalau tak g..

betul ke poster ni yang ade kat muveee?
macam salah bikin je..hee~

eh2..jap..sabtu ni aku dah plan tengok Twilight sudahh..
(!-______-)

bagaimana ini??

ha!idea bernas aku tiba!!

pagi ke Gathering Gneg Geng Blogger!!...malam ke Twilight Eclipse..!!!baru feel tengok malam2..~

p/s:jap ape yang aku mereppek  merepek malam2 bute ni...dah2 g tido..further info visit je joegrimjoe ni..

Friday, July 2, 2010

Nintendo Wii

sorry sebab dah lama tak blogging pasal gadget2 ni.. 
koru busy sangat dengan kelas.. 
tutorial agi dengan quiz yang macam2.. 
kadang2 nak tidok pon tak cukup.. 


ok dah2.. 
harini koru nak story pasal satu game konsol yang 
tak ramai yang minat tapi hakikatnya konsol ni yang paling unik antara semua..
apa lagi kalau tidak bukan NINTENDO Wii







  1. overview:



ape yang uniknyer konsol ni adalah sensor.
sense ape?
sensor!XD
dier ada double handed controller..


satu dipanggil nunchuk




satu lagi dipanggil WiiMote


cara nak pegang controller ni senang je..


     2.gameplay:

NUNCHUCK untuk direction..
example..LEFT,RIGHT,UP,DOWN




WiiMote untuk action,
example.. Trigger action A button,camera view 1,2 dengan action movement.

secara simplenyer,...


   3.Games:

kebanyakkan games yang Wii-orientated adalah sports games..
ade gak games yang selalu kita dengar macam Prince of persia dengan Pirate of Caribean..
tapi yang special games ni yang membuatkan ramai yang tertarik dengan konsol ni.

  • S.B.G
bukan sex-based games tapi sports-based games.
tennis,bowling,golf
ni sume dah synonym dengan gaya nintendo Wii..

hah,tibai2..!!

macam2 gaya ada XD

  • TPS
third person shooter games..alar yang selalu kita main dalam PC ke Xbox ke..same je games dier..

Prince of Persia(yang paling femes)

dalam game sebenar tak tunjuk bawah tu,...

Sonic Racing(boleh control kereta pakai nunchuck!!)

main kat PC pon best kat wii apakan lagi kan..watcha!

Prototype for Wii???

coming soon okeh??!!

Price watch:


nintendo wii=RM 900 (set 2010)