Followers

Wednesday, June 30, 2010

Thursday, June 24, 2010

ujan ujan...!!~


alamak ujan la pulak...  lebat giler seyh.. kelas japg pukul 3 nak g ke tak.. hek hek hek... tido best ni...

Friday, June 18, 2010

key ell central!!

jom beli ticket!!

nak balik butterworth next week XD

nak tulis belog kena ada...

******
row row row your boat~~

pernah tak korang takde idea nak tulis belog? pernah kan?kan?kan??

olrite, nak tulis belog ni macam nak bina kapal.. *mentang2 baru tengok pirate of carribean semalam XP


seperti yang kamoo semua tahu, nak bina satu kapal kena tahu berapa besar kapal tu... nak guna bahan apa.. berapa orang yang nak naik.. berapa lama dia boleh tahan..

berbalik kepada isu penulisan belog pulak.. kita kena tahu target audience kita tu sapa.. 
if u want to start a newspaper read by makcik2 or datin2...make sure it got a lot of  expensive things inside so the dato2 will spend their money on them..-mdm nadeeya
next, pastikan kamoo sumer tahu aper korang nak tuliskan.. 


contoh korang nak tulis pasal kebaikan menulis belog... make sure ur standing is clear dan tak berubah2... pening pulak reader kalau baca kejap ko setuju kejap ko tak setuju..


next, nak tulis belog ni ada risikonya dan kena terima pendapat orang lain. tula sebabnya wujud komen box kat bawah tu.. bukan suruh korang hantar spam je.. 


tapi nak kasi pendapat orang lain pulak...lantak la sama da nak kritik atau nak puji penulisan belog korang..


then, korang kena pandai promote belog korang... kalau korang nak traffic yang tinggi or so on.. koru leh recommend gengblogger...innit dengan malaysianblogger...sini banyak traffic yang koru dah dapat..


selain tu, make some new internet-friends/pen-pals.. dengan ni banyak benda korang leh study sesama sendiri.. 


for example, belogger A selalu belog sal personal... tapi belogger B dengan game update... maybe satu hari nanti belogger A leh share sesuatu yang dia alami masa main game !!? tukar2 pandangan la katakan..=).. 


tula wujudnya shoutmix,chatbox... jangan gatal2 nak cari jodoh lak kat situ =P


notakaki: koru ni masih belajar lagi nak menulis belog, tapi apa2 information dan pendapat audience sekalian koru sangat2 hormati.. koru bukan sorang belogger yang suke gadoh2.. dan koru taknak menang...semua orang ada pendapat masing2 dan kita kena hormati pendapat orang lain sama.. jangan menjatuhkan tapi kita patut menggalakkan..oritee~:
p/s:sorry sangat2 lama tak update..
semenjak masuk campus semua dah tunggang terbalik..nak on9 pon jarang2.. 
******