Followers

Friday, May 28, 2010

OuTiNg kEjaP

assalamualaikum..
wah dah seminggutak bukak blogger..ramai gak yang komen singgah2 ucap gudluck kat koru..
thank you thank you
koru pon baru habes je orientasi..nak stat da kelas isnin ni..
tak tahu la nak jadi ape....
 
outingtadi petang
koru kuar dengan kawan2 sedara koru je pusing2 area ampang..
karoke sumer best ar!!XD
sampai ilang sore dah ni..hehe


tapi sume duk kate 
''eh,dak UIA g karoke??''
XP..
tak kisah pon..tapii....

*****

notakaki:takkan nak nasyid/zanji je kot brother?XD
sekali sekala nak gak layan lagu BPR/wings/Data sumer an..(T__T) ZD

*****

p/s:takdela..
rse saket aty lak bile orangkate mcm tu..
biar la orang nak karoke ke..tak kacau poket money dier pon...

p/s/s:macam GAMPANG..LOL..zD

p/s/s/s:koru memang nak update loaded2 tapi kena tunggu laptop baruu dulu..T.T..



 
**xbox 360(arcade) harga RM900!SPECIAL OFFER!!**

Thursday, May 20, 2010

Key eLL SamPai Sudaaa*~

haha,tiba sudaa koru ke K.L ni..
esok mau register masuk asasi engineering kat UIA
wah masuk U sudaa eh?
entry cincai2 kejap sementara curi streamyx cousin neh..!!
XD
*****
i'll be back with more info bila dah dapat lappy bawuuu*~
belogwalking,comment2,
ketuk2 kat shoutmix pon diben\hntikan kejap yer..
sorry takleh visit korang..
*****
-KORU-

Wednesday, May 19, 2010

Nintendo DS Lite

assalamualaikum


hah,apa khabar readers?ok,haritu koru dah wat review pasal xbox 360 dengan ps3 kan?kalau tak baca agi,klik SINI..


ok,game console ni cuma leh guna bila ada tv je..contoh,kalau korang nak masuk asrama?macam na nak main??betul x??last2 game snake dalam handset korang la jadi mangsa..XP


jadi koru nak kasi review sal satu handheld console ni yang menjadi kegilaan para wanita masa kini...
NINTENDO DS LITE!!

picture:


nintendo DS lite

hitam nampak kemas,..nama saya rain..XD

koru akan kasi korang info la sebelum korang beli..so it ''will be worth of buying'' lar..

Saiz:
Nintendo DS ni memang kecik.Lebih kurang satu tapak tangan je..contoh korang nak main2 game time awek korang tengah shopping ke..mase tunggu bas ke..boleyh ajer..!!


tapi jangan risau,walaupon saiz dia kecik,tapi dia punya screen jelas dan terang.jadi,korang takkan rasa yang benda ni kecik sangat..tangkap muat2 je..=)

Buttons:
ok,DS lite ni berbeza dengan PSP dari segi button dia ar.DS lite ada button yang sama dengan XBOX iaitu X,A,B,Y dan 4 ways control pad..dan extra feature dia adalah ''touch screen'' control juga!=)


Games:
maybe korang dah biasa dengan Game Boy dan Gameboy Colour satu masa dulu..tapi skang ni Ds dah RENEW dah game2 lama dia ni macam..


Super Mario Bros


Harvest Moon:Island Of Happiness


Sega All Stars:Racing

Pokemon:Pearl Version

Malah,...kalau korang ni kipas-susah-mati(die hard fan)__game2 dari console yang memang ''ganas2''..ade game macam...


Final Fantasy 3 Ds Edition


Need For Speed Carbon:Own The City


Diablo 3

Extra Feature:
DS lite ni takde banyak sangat extra feat dia,tapi cukup2 makan ar untuk gamer yang ''economical friendly''..=P

Colour:
Ds lite ada macam2 kaler dari hitam,putih,biru,merah dan pink(basic)..


manakala ada lak design2 baru (untuk preorder sahaja)..=)


Accesories:
Nintendo ni ada cara dia gak nak perabih duit orang..=),sebab dia jual banyak accessories yang cantik2 untuk gamer dengan harga yang agak tinggi..(sebab dia jual dalam package.)

dari casing,headphones,extra touch pen,memory card,game casing,sampai wristband!!
semua ada..!!

Premium Pack-$29.99(Amazon.com)
Harga:
okeh tiba masanya untuk price view yer.

Console Only – RM450-500 (USD129-143)

Nintendo DS Lite + R4 Card + 1G memory card + few pre-installed games + Warranty – Around RM700.00 (Price varies depends on the sellers)

price watch DS Lite(edwardkhoo.com)

*****

p/s:harga dia skang dah leh dapat under RM500 dah,
review harga yang tertera hanya nak kasi korang ada budget je..=)

p/s/s:koru tengah kumpul info tentang wii,
harap bersabar ye..!=)

Monday, May 17, 2010

Xbox 360 versus PS3

assalamualaikummm,

olrite kali ni koru nak kasi review tentang  konsol2 yang koru sangat2 idam2kan sejak azali lagik..(fuh!)

console 2 ape eh?

console tu satu hardware yang memang 'specialized' untuk gaming..

wah,indah nian bahasa melayuku..XD

picture:

xbox360 arcade package


Playstation 3


apa beza xbox 360 dengan ps3?

sebab ramai mesti dah pernah dengan franchise Playstation kan..jadi yang paling hangat sekarang ni orang guna PS3..
PS3 ni dia ada ''sedikit'' perbezaan daripada Xbox360.,hanya dalam resolution/gameplay dgan harga saja..

Resolution:

nfs carbon

Xbox360 ni ada resolution yang lebih detail daripada PS3.resolusi yang lebih tajam..dan lebih detail lah memang ada pada konsol Xbox360 daripada PS3.

COD:Modern Warfare

Kalau dalam bahasa mudahnya,Xbox ada gambar yang lagi terang dan realistik daripada PS3..dalam sesetangah game macam Modern Warfare dengan Splinter Cell,

Spiderman 3

gambar yang lagi jelas banyak membantu sorang player tu dalam gameplay dia..=)

Gameplay:

Macam kita tahu..Siri2 Playstation ni ada butang2 analog yang terdiri daripada segitiga(triangle),x(X),bulat(circle),petak(square)..dan ada dua joystick serta L1,R1,L2,R2..=)

sesetangah game macam Resident Evil 5 ada perubahan button dan gameplay untuk siri PS3 dan Xbox360.

Xbox plak ada button X,A,B,Y..dua joystick dan Left Trigger(LT),LeftBumper(LB),Right Trigger(RT),Right Bumper(RB)..


Harga:

hah,ni yang semua orang tunggu ni..kalau review,kita mesti cari part harga kan..ok2 sabar2,sebelum koru bagitau sal harga,koru nak gtaw,yang Xbox dengan Ps3 masing2 ada kelebihan dan keburukannya..

Xbox 360 (ARCADE): Apprx RM1150.00

Xbox 360 (PRO):Apprx RM1350.00

Xbox 360 (ELITE):Apprx RM 1500.00

manakala,

PS3 Console (80GB)  = Approximately RM1650 
PS3 Console (60GB)  = Approximately RM1600 
PS3 Console (60GB)  = Approximately RM1500 
PS3 Console (40GB)  = Approximately RM1550 
PS3 Console (40GB)  = Approximately RM1350 
Controller = RM120-RM165 

price watch PS3 (edwardkhoo.com)


******


p/s:koru fikir la..
sometimes harga dia ni tinggi disebabkan waranti..jadi
the more you spend is actually
the more you save..=)

p/s/s:2/3 orang yang main game adalah lelaki,..
tapi tak semestinya perempuan tak main game kan??
pandai main kayu tiga je..XD


Saturday, May 15, 2010

wah tak sangka dah nak jadi budak kolej..

haha
masa tu..macam air..tenang tapi tetap mengalir..
tak sangka kan
dah 18 tahun dah akoo hidup atas muka bumi ni..
dah macam2 benda akoo buat..
macam2 dosa(eh,pelik ni..)dah akoo buat..
dah macam2 ragam manusia akoo tengok..
dan
dah macam2 halangan dah akoo lalui..

tengok petang tadi,
nenek akoo tengok gambar akoo amek kat kedai semalam..

''tu dia aih,nampak macam orang BESAQ dah aih..''

(!!^__^)
memang la dah besaq..
itula,akoo macam fikir balik..
apa yang dah akoo sumbangkan untuk keluarga?
apa yang dah akoo sumbangkan untuk negara(ceh,poda dey!)?


**notakaki:kamoo tak rasa macam tu ka??tup tup je..eh, dah 18 tahun!!...eh, dah kerja!!...eh dah kawin!!...eh dah ada anak..!!xD..**tak boleh blah..=P

 p/s:hanya satu update blog yang tak dirancang..=P

Thursday, May 13, 2010

heedong OH! heedong

salam,
senang citer,koru kena selsema..dah berapa hari dah ni..benci sangat3 kot..(eh kenapa akoo manja ngat ni..)
XD
**mangsa keadaan...siap ada spare lagi kat sana..X(

dah macam2 ubat dah ditelan,...bam-bam gamat pon dah separuh botol dah guna..vicks pon dah tak mujarab lagi dah kat hidung koru ni..

hiiidung

''bukan shindong...ataw ring dong..mahupon donghae..tapi heedong!!=P''

kalau tak paham 
heedong adalah nose,
bukan hose,
ataw pose..
baca pelan2 ...
nooose..
bukan moose,
ataw goose..
(X.X)

susah betul..nak rukuk time semayang pon tadi...sreet sreet..tak khusyuk imam kat depan..=)..nak angkat barang...lenguh pinggang2 ni..eish!!

''mungkin sebab cuaca kot..atawpon memang musim orang demam kot..**wink...''
sape2 tolong ar share macam na nak kasik selsema hilang buat selama2nya...tolong hantar komen kat sini dengan kadar segera!!
''ubat apa korang makan??korang ni kenapa tak selsema ar!korang ader tukar filter kat heedong ke tiap2 bulan?X(''

**notakaki:janji bukan ILI H1N1 udah!!taknak koru nak kena quarantine itu ini...


p/s:adamaya dah habis...
nak tengok aper lak a lepas ni...

p/s/s:jom tengok wrestling lak ar!!=)

Wednesday, May 12, 2010

lambat sikit tapi tak pe kot..=)

HEPPY MOTHER'S DAY!!

**cupcake diBELI straight dari kedai!!

 **cover dia macam bekas shushi la plak..=P

ingatkan mother;s day orang sambut 16hb mei..rupa2 nya 9 hb lepas..XD..bengong betul..
''tak kirala hadiah apa orang kasik,janji pengertiannya yang paling penting...''

Heppy Mother;s day Mama!!

p/s:i'll be a good son!!=)
*****

**waka waka botakhead!!**
*****

cabaran daripada tiefazatie..=)

salam

1.Go to your photo files, select the 8th photo folder..


**fuh,naseb baik cukup..=P
2. Select the 8th photo in that folder.

 3. Post that photo along with the story behind it.

 **gambar ni diambil masa suprise birthday party yang koru ngn kawan2 koru wat untuk amirul(yang tengah pakai headphone tu).the plan is,koru,apit,fatin ngan waeh ni wat2 macam nak hangout kat jusco.but tiba2 kami semua tak jadi datang..cuma tinggal raja(bertopi),dan dia ni tukang explain kat amirul.kami datang balik dalam restoran tu bawak kek sambil nyanyi lagu Happy Birthday!!wuuhuu!!=)

***panjang nya story ni..eish2..


4. Then challenge 8 blogging friend to do the same.

8??!but i'll challenge all of themm XD!

Monday, May 10, 2010

First Time Bukak Baju Depan PomPuANN

segannn segann!!
kenapa la koru segan sangat ni!!
(!!!>__<)tak suka tak suka!!

first time wo koru bukak baju depan pompuan!!T.T
dahla badan ni takde shape..
lemak sana sini..
buncit lak tu!!
eiiiii

''kalau body dah ketul2,tak suruh pon dah bukak dah...''

kisahnya bermula,
bila koru g klinik nak amek xray..
koru g ngn mak koru..(ala manager kena ikut anak buah dia ar...huh)
kat counter depan tu,
terkejut wo,cun gler gurl yang jaga kat situ!!=P
thump thump thump
tapi koru wat muka cover jantan ar XD..

pastu,sorang lagi kak panggil g bilik xray..
cun gakk!!XD
koru ingat g dia pakai tudung itam...
baju merah tangan panjang..
ngan suar jeans itam kot.
(wah,tak sangka koru leh ingat suma ni..)

bila koru kena panggil masuk bilik xray tu..
ada satu katil ngn bantal...
atas tu ada machine macam nak wat pembedahan tu!!
and satu lagi yang letak kat dinding..XD..
ades macam citer blue la plak..ok2
tiba2 kak tu suh bukak baju..
(!!O___O)
gila ke apa??
kak tu kata

''ah,tak pa aih.,,takda sapa kat sini..."

(!!-____-)
lagi la segannN!!!
bukak gak la baju ni..
arrr,segan tak hilang2 lagi niiii!!!!

**bila turun g klinik kat bawah...ada pulak doktor laki..kenapa dia tak teman koru g xray hah!!!segan wey segan!!!**

**notakaki:mana tahan kak tu siap gelak2 ngn kawan2 dia time koru nak balik...T.T...tidakkkkkkk

p/s:sorry kalau saper2 tak selesa ngan story ni..
kalau nak g xray nanti..
be prepared..kot2 klinik tu takde nurse pompuan ke...
(!!O___O)

Sunday, May 9, 2010

Jom Tengok Sape yang KeNA!!=)

**special thanks to:myra_zoe

salam,ades walaopun dah berapa lama tak hantar posting,ada gak orang yang tagg award ni kat koru..=)

hehe,bangge lak..!XD

**koru!ape perasaan koru ble dapat award macam ni??

mle2 koru tkejut gak..sebab bila tengok belog ni awal2 pagi tadi macam takde pape pon yang jadi..
pastu ada orang tinggal note kat shoutmix koru..XD


thank u thank u!!**terover sudaaa..

**tagg 15 orang kawan untuk share sekali award ni..

ades,15 orang tu ramai dik..10 dah ar XD





 sape g eh..(!!^__^)



satu agi ni nak kasi saperr!!!(X..X)


Saturday, May 8, 2010

lapar tahap gaban!


ades,sikit2 gaban sikit2 gaban..=)

rasanya koru dah makan banyak benda harini..

sejak dari pagi tadi asyik maaakaan ja kerja akoo XD

orang tua2 kata kalau lapar lebih2 macam ni maknanya..tinggal lagi 3 kali jumaat ja..gulp..3 kali jumaat tak sempat a nak nikah!!=P

peh..nyet ni lagi hensem dari koru!

**note:koru dapat uia untuk cos engineering dan science comp..nak daftar 21 hb ni.syoknya dapat g KL..=)

(biasala koru ni dak kg,sronok a nak g KL..=))
p/s:lapaarrr!
rasa macam nak masak megi lak ni..!!
attackkk!!!


p/s/s:koru sbnarnya tak minat ngat engineering
maybe kat sana nak tukar cos..
maybe masuk medic ataw farmacy ataw
sumthing ELSE daripada
ENGINEERINGGGG..=P