Followers

Saturday, March 27, 2010

Earth Hour anda macam mana?

asalamualaikum..amboi semua orang sibuk pasal nak Earth Hour tadi..ramai yang offline..dan ramai gak yang online.=)

koru menyokong Earth Hour 2010!kamu semua macam mana?nila sikit2 gambar sempat diamek masa Earth Hour tadi..

sebenarnya ni gambar sendiri..koru tgh wat peace tu..takkan tak nampak!!XD
hah,seram tak?hehe,tular lampu jalan..ingat bulan dan bintang ke..=)
ni tangkap dengan adik..hahaha,,taknak flash..nanti nampak muka berminyak!XD
sape tahu gambar ni gambar aper..=)
kepala kasi senget ke bahu kanan baru nampak..XD
lampu meja dan cahaya pintu..=)

koru rase kempen kali ni agak berjaya la..walaupon kat umah koru ni tak tutup semua lampu..

tapi sekurang2nya,letrik kat umah ni save beberapa sen kot sebab sejam bergelap tadi..

kalau setiap hari kita bergelap sejam,mungkin bumi ni takdela panas sangat kan..,=p

*****
notakaki:ape lagi..dah habes dah Earth Hour..sekarang Blog Hour la plak..=P

**peluh2..panas ar tadi takde kipas..y.y

p/s:koru nak bertolak esok jam 8pagi..
doakan yang terbaik untuk koru ye..!!
miss u all!!

p/s/s:kami wira wirawati negara!!=X

p/s/s/s:masa Earth Hour tadi anda buat aper??
dgr mp3??
masak??
kemas tempat tido??
picit jerawat??
citer a sni!!=)

Friday, March 26, 2010

contest berapa segi empat tepat cikhayati88

assalamualaikum,dah berapa hari dah koru tak online ni..ades..harini koru nak tulis 2event dalam satu post.soryy lar,tak boleh online lama2.

jadi koru tadi ada terjah beberapa belog yang best,koru terjumpak satu kontest..jom join..


jom teka ada berapa segi empat tepat dalam gambo ni?
****
dan ni syarat2nya..hehe.malas nak taip balik..snipp je XD

ok,berbalik kepada contest ni..koru nak kasi jawapan koru la ye..kalau segi empat tepat mesti semua sisi yang sama kan?bukan alamak silap..dua sisi je kena sama..kan..jadi ni jawapan koru..

jeng jeng jeng..

60!!!

mcm na kira??
segi empat tepat ada dua sisi yang sama..jadi koru amek sisi yang berbeza dulu
start dengan 4
4x1=8
4x2=5
4x3=4
4x4=takboleh sebab dia jadi segi empat sama..

pastu start 3 pulak..
3x1=16
3x2=8

pastu start 2 plak
2x1=24

jadinya,tak payah belajar math tinggi2..24+16(8+8)+16+9=60!!

***

ok,kita tinggalkan contest di atas ni..skang koru dapat agi award untuk beautiful blogger award.=)..best nyer dapat award..!!

dah dua kali..hehe..boleh jadi siti nurhaliza la koru ni eh..=)

****
7 benda tentang koru
(tambahan hari tu punya)

1)koru kena tido dengan banyak bantal..tak boleh satu je.=)
2)koru tak boleh makan makanan laut??...nanti jadi si tora!!
3)koru suka online sekurang2nya 4jam sehari..kecuali sekarang busy sikit..
4)koru suka follow belog orang tapi orang tak suka follow belog koru??..np eh?
5)koru suka makan makanan yang manis sahaja..=)..sebab tu ar boyot XD
6)koru tak suka orang kutuk benda yang koru suka..o.o??
7)koru sayang semua kawan koru lebih daripada diri koru..eh,...betul ke??XD

******
 dan,..nak tagg lagi 15 orang ye..ermm..da blur la..untuk semua orang lah..=)


dah amik nanti report kat sini ye..=)

*****

p/s:kami wira wirawati negara..XD..
semangat giler esok dah nak pergi!!=)



Wednesday, March 24, 2010

[#1]jom tengok gambar


*****
notakaki:adeh,macam nak nageh ja koru tengok gambaq2 neh..T.T
.....
koru pnyer latest picture..style rambut baru XD:

*****

 p/s:cepat lar GB!!
nak bukak!!
lama tak bukak neh!

Monday, March 22, 2010

bila tak tahu nak tulis apa dalam belog

 kenal tak sape neh??tak kenal?ades..>_<"

buntu?habes idea?takda ilham nak tulis apa dalam belog?

 fikir cik kao fikir!

ha,mungkin tu selalu jadi kat blogger2 baru mcm koru.sebab yang dah berpengalaman ni selalunya ada saja yang dia nak bahaskan.


ha tula mase cuti sekolah taknak buat homework!!


selalunya,
koru kalau dah habes ilham koru selalu bukak utube.tgk video klip SNSD =D.eh,bukan ape,nanti mase plkn takleh tgk dah!=(..


cubittt...gahahahaha!!


takpon,
koru suka baca belog orang,kasi komen sikit2,dan shout kat chatbox.dah takde ape nak buat a kan..

 cik kao la selalu teman koru an..sabar jela..


walaupon,
koru dah buat alert kat emel,tapi benda2 alert ni mngarut ja.tak paham koru nak baca benda panjang2.


nila hasil kerja tangan alert google koru X(


ha,
sama gak ngn orang yang taip entry panjang2 maacam wat esei bm.juling mata nak membaca satu2.last2,tak kasi komen..=D.

 membaca pon budaya kita..huhu..malas gila!


orang kata,
bila dah jadi seorang beloger ni,kena peka terhadap alam sekeliling,baru boleh blogging dengan baik.


garu2 XD..eish tak senonoh tol!


betui jugak,
sebab kalau kita setakat tulis ''halai balai''..orang pon naik meluat nak baca,..


tapi,
kalau tulis menjela2..orang naik malas nak baca plak..and koru respect orang yang boleh tenung lama2 baca entry yang panjang2.


ish3..cik kao ni leh masuk berlakon rasenyer..mate leh pusing2 gitu


selain tu,
kalau dah takde idea nak tulis belog,koru ska dgr musik ja.kalau boleh yang kasi hentak2 pala pnya.sekurang2nya,bagi ketenangan kepada minda dan jiwa niXD..


ataupon,
koru tgk gambar2..bukan gambar tuuut tapi tgk ar gambar orang kawin ke,..kenduri ke..picnic ke..fuh..tenang jiwa..


banyak2 tempat koru paling suka R&R!!XD,serious!


pastu,
mulala koru berangan2 nak g cuti2..naik kapal,naik jetski..jatuh katil..uish!haha,koru masih dibumi malaysia.XD


reaksi muke para pembaca entry koru ini!!
gahahahaha


******


***kalau takdak idea nak tulis tu,mak koru kata tutup ja laptop.wat pening paler je kerut2 dahi nak perah idea.

***nanti2,prepare satu buku kecik.time jalan2.kalau ada idea,tulis je kat buku tu.takde la buang mase nak memikirkan depan laptop...=D,letrik sape nak bayar.?!mak koru gak..ADES.


******

picture takde kena mngena ngn entry ni ye..saranghae!


p/s:kenapa dengan gengblogger?takleh connect!=(

Saturday, March 20, 2010

3 bulan tanpa gengblogger

salam,
*********
 arrrr!!!

masuk hari ni tinggal lagi seminggu sebelum koru meninggalkan belog bucuk koru ni untuk ke khidmat negara!!


jgn a nanges kao!!koru nak nges gak!T.T


ades,punya lama koru tunggu saat ni,sekang dah tinggal 7 hari ja lagi untuk pemergian koru.


tapi kan..
comey tgk cik kao ni garu paler..

kenapa surat PLKN tak sampai2..takla sebab dalam tu ada list barang2 nak bawak pi sana.


wey2,main mesej ngn sape tu ah?


koru ngn mak koru masih menunggu kehadiran mu wahai surat!

ei,over ar kao!!


kenapa kau macih belom kuterima a?!huhuhu..


dah ar tu sikit2 cik kao!


ataupun,Kementerian Pertahanan dah lupa nama koru sebagai pelatih ka??hmm..


seminggu ni,mesti sibuk banyak.mak korudah excited nak bawak koru pi shopping PLKN dah ni..!


weh jangan baling PC tu!!


dah tu,lepas 28 hb ni,akoo kena biarkan belog akoo bersawang2....... selama 3BULAN lak tu!!..


senyap pon kao..tu ar over sangat hehe


mesti koru rindu sama kamoo semua..!!huhu,feeling menyendiri..


alar jangan la marah cik kao


terutama kao si bawang putih!!meh,sayang sket..muacks!=D,jgn jeles..


ala,malu2 lak dak ni..


nanti 3 bulan tak de internet!takde boling!takde initial D!takde RO!takde henpon!takde awek..uiks..XDmcm best je dgr takde awek ni..

 ngahaha,cik kao fikir ape yang koru fikir??

hahaha!bagus2..!


XD,koru akan rindu sama kamoo semua lar..=X

 ********

notakaki:memang susah nak capai balik apa yang da koru dapat sebelum ni sejak masuk GB memang ramai foloower,ramai kawan blogger,banyak award,banyak contest,koru memang akan merindui KONG!XD.
********

p/s:aperpon,janji koru lepas PLK
koru akan update blog ni macam selalu
maybe
buh sikit2 gambar masa duk dalam PLKN..
insyalah kalau sempat bergambar la kan....=D.

jumpa lagi esok!
jngn isau eh,koru tak g agi ni!enjoy dlu!