Followers

Wednesday, October 13, 2010

apple iphone 4

the shirt said it ^^

kita start2 tahu tentang syarikat apple ni sejak keluaqnya ipod shuffle pada 2007
dan dari situ syarikat Apple ni memang dah femes dengan produknya yang versatile gitu ^^

sebenaqnya Apple dah keluaqkan banyak produk even since the year 2000..pernah
dengaq mac-inToch?ha..tu satu OS unik yang hanya produk Apple ja pakai..ala,macam
windows gak la..tapi windows jenis freeware(tak kena tax kot ^^)..macinTosh kena bayaq...

ingat shila tadi ^^

dah2..jadi latest skarang Apple keluaqkan iphone 4.dah orang semua bising2 pasal iphone ni..
jadi aku pon keluaq mencari info^^

A few features of iPhone 4:

wa..semat2^^

* Sleeker Body Design.
* Multi-Tasking. (use multiple functions at once without going in and out of apps)
* iChat camera
* 16G (basic) and 32G of memory.
* Hi Definition Camera.
* Hi Definition audio.
* Hi Definition Camcorder.
* Messaging light

The Apple iPhone 4 has 64GB or 80GB flash drive, Widescreen 1540-by-480-pixel resolution at 163 ppi,
Camera with 5 megapixels, Adobe Flash Player, Video recording (pre 3.0 release bogus feature),
Text editing with copy/paste (pre 3.0 release bogus feature),
MMS messaging (pre 3.0 release bogus feature) and Spa massaging (post 3.0 release bogus feature)

aisehhh^^

PROS:

*lebih nipis lebih ringan
*multitasking..kepada orang2 yang tak suka close application
*32G memory..senang nak sumbat banyak2 lagu banyak2 music!^^
*ha!double speaker dan noise reduction..kalau call masa concert pon tak dengar bising
*engineered glassware..screen tak mudah retak..tak mudah calaq

CONS:

*application original kena BAYAQ!
*nak download yang ciplak tak sama dengan original..same but not the same^^
*software kena update setiap 2tahun(kalau tak silap)RM50+ setiap update kat dealer Apple shj
*too expensive dan costly!!mahai weh mahai..

kalau takmaw kotak turun harga x?^^

PRICE WATCH:

original set:rm3000+...(T___T)
china set:rm2400+

nota kecik:lebeyh baik beli yang original maa..ni Iphone4 banyak kelebihan kalau beli ori..
sebab kalau nak update senang sikit..kalau software ciplak nanti expired ka..iphone tak boleh pakai da..

thats why i give iphone 2/5 bintang..hanya sebab style dan copyright yang melampaw^^

No comments:

Post a Comment