Followers

Friday, August 27, 2010

speaking test

assalamualaikum,
pagi ni watashi nak cerita dekat omai tentang ''speaking test''.

ok ok..watashi tau ada omai2 yang dah tau pasal speaking test ni..ada pulak yang taktau..biar watashi bagitau format speaking test ni dulu.hai.

omai akan dipecahkan kepada kyuudan seramai 3-4 orang..renchuu ni akan diberikan satu topik dan masa 2minit untuk persediaan..

omaiwa kyuudan diberi masa 15 minit untuk bercakap tentang topik tu..estimated time seorang dalam 5 minit lah..

*****

long story short,
watashi pon kena jugak speaking test tu..
panik jugak bila nak bercakap omputih lagi tu..
watashi punya topik aritu adalah

''education is the most important in a successful life''

pehh..macam tittle cerita taiwan lak

easy fortune happy life... 
^^... watashi domo daisukine...^^
kalau zek zukhairi bace sah2 gelak guling2 dengan sentence structure aku..^^

ok back to the topic..

watashi rasa tak sampai 10 minit watashiwa kyuunan dah habis buat presentation..watashi tak berani cakap lama2 sebab madam dah awal2 kasi warning

'kalau ada team member yang DOMINATING...dia pon kena tolak markah.'
r u clear mr koru?..

tak ke cuak..

takara,watashi cakap apa yang patut watashi cakap..walaupon bile time nak keluar tu pemeriksa2 dua orang tu tengok semacam ja kat watashi..eii watashi rasa nak balas je balik pandangan pelik diorang tu..!!!^^yada yada..wakata
mcm mr bean x?
*****

p/s:seminggu lagi dah nak raye..watashi tak sabar nak makan lemang...ketupat..meruku...murtabak..eh...terlebih sudah..

watashi domo daisukine..!!LOL

dictionary:

kyuudan-group
renchuu-bunch of people
watashi-me/i
omai-you
omaiwa-yours
watashiwa-mine
yada yada-bla bla
wakata-not bad
domo-really
daisuki-like^^

6 comments:

  1. aligato!!!
    pening kepala sudah bace entry kamO nie..hee

    saya suke ayat..
    yada..yada..yada...
    bla bla bla..heheheee;)

    'wakata' pown mcm klakar..hehee;D

    ReplyDelete
  2. pening kat part mane tu eh?

    hehe,,ni sebab taksub ngt tgk anime jepon la..terjangkit sudahh..^^

    tq sebab bace!

    ReplyDelete
  3. first time sinngah sini...memula pening nmpk phm ayt2 nyer tp bc2 baru phm :p

    ReplyDelete
  4. Hehe2..okeh,next time watashi kasi ayat yg ag simple nk phm.tq sb bc ye!

    ReplyDelete
  5. hahaha , siyes keliru giler bile baca post ni :P

    ReplyDelete
  6. yeke??sorry2...^^emosi habes tyme menaip rasenyer...

    ReplyDelete