Followers

Sunday, August 29, 2010

menjelang 10 hari terakhir

10 fakta menarik ramadhan ini:


10-pusat2 membeli belah terkenal dah mula menganjurkan sale2 hari raya dan end of the year sale..

9-dah buat sale..siap pasang lagu2 raye kuat2 lak tu...waaaaa..nak balik..T.T

8-kapel2 dah tak segan silu nak keluar pegang2 tangan,pelok2 cium dengan pasangan masing2..mcm orang tua2 kata,anak2 jin dah tak kena tambat dah..bos2 dia ja kena tambat...^^

7-dekat facebuk semua dah ''tak sabar2 nak balik raya...heheee''^^tak pon tengah membilang hari nak balik raya...peh kuatnya semangat korang..tulis status sampai kira saat2 lak eh..

6-bukan dekat FB ja..kat blogger pon sama..ada tulis post pasal kampung halaman..hehe macam watashi ja..^^ada tulis post teringat dekat masakan mak dikampung..aduiii

5-yang duduk asrama dah sibuk melalak lagu raye dimana saja..mase makan,...mase mandi...mase nak tido....mase tido pon kencang!!..^^

4-jap2..nak raye kena ada baju raye ke??kenapa semua sibuk tanye warna baju rayer watashi ni ha???ok2...watashi taun ni baju melayu kaler golden brown yer..

3-majikan2/bos2/atok2/ibu2 semua tengah tepuk dahi mengira berapa banyak duit raye nak kasi kat anak2...adui kopak2!!

2-tiket2 dekat stesen bas semua dah habis sudah....almaklumla...semua dah beli tiket tu sebulan awai..ambui...semangat giler!!

1-haha,ada gak boypren2 tengah mesej aweks2 nyer nak set masa dan tempat nak beraya nanti..tepi tasik kulim??oi..raye la oi raye..jangan tibe2 jadi pesta liar!!^^


**************
aaaaa..a.aa
dah tinggal 10 hari ja lagi nak raye..eh...10 hari lagi berpuasa..hehe
asyik kire raye je..

p/s:watashi tak layak ar nak cakap ape2 sal tarawikh..sebab watashi mengaku watashi bukan penuh pon tarawikh tahun ni...kadang2 lepas isyak terus terbungkang atas katil,..ngee jangan gelak..korang pon same..^^

4 comments:

  1. haha..bese la tu bro..mood guwa skg ni tgh raye ni..pergi kelas tapi hati kat uma da...ahhaha...sadis tak sadis tu??

    ReplyDelete
  2. @cik ena:aduii..haha jiwa terperangkap di jasad tak bernyawa...sadis2 ^^

    @syaza:betui kah?^^pengalaman kamoo ya?

    ReplyDelete