Followers

Wednesday, August 18, 2010

tak kawin lagi?

yeah hari ni habis sudah quiz fizik aku kali yang ketiga! hehe, dan hari ni gak akan habis assignment english tahunan aku ni..!argh!lega lega!lepas ni boleh la fokaus nak raye kan..?^^

 waaa...akular raksaksaa!~~
lecturer-lecturer aku yang tersayang semua cakap... 

jangan fikir duduk kat universiti ni macam dekat sekolah menengah.. university level is like ur profession.. study is your work and good grades are your salary...**okay yang sentence last-last tu aku tambah sikit...baru sedap sikit bunyinya tak?^^

jadi seperti yang dikatakan oleh lecturer aku tu tadi, kita study sekarang ni macam kerja..studying is a career..profession..lecturer is your supervisor, you is your own boss ,your friends are your officemates and good grades is your salary.. tapi tak pulak dia bagi tau exam tu apa dia..pelik betui omputih omputih ni..

sebenarnya yang cakap semua tu nak bagi semangat kat yang malas nak belajar ni..macam kalian..=)..
sebab sumtimes aku pon naik malas sera nak belajar...lebih baik ambik laptop,pasang wayar, ONLINE...tak pon,,duduk,baring TIDO...hehe..pemalas gile aku ni,..aku bace lagi karya2 omputih yang kebanyakkannya dah bergelar doktor2..ada yang memang pakar psychology tulis satu ayat yang bagi aku seribu satu makna.....

think twice

kenapa dengan think twice ni?adakah ia jenama baju daripada cerita jepon?


think twice ni maksudnye..pikir balik..contoh yang terbaik..korang dahla bangun lambat...mandi pon tak lagi...pastu ade kelas pagi pulak...dahla lecturer tu tue,...tak lawa..mulut takde insuran..kalau g lambat je mesti kena bebel...bebel bebel bebel...

think twice..

fikir balik..kalaula korang tak g..korang dah terlepas satu part dalam subjek tu yang penting2..nak exam nanti baru kalut nak cari buku...quiz lak tunggang langgang...jawab sumer spontan je..habis carry mark korang nanti mase final exam...pastu nanti tahun2 depan pon korang nak ponteng lagi..sampai nak graduate pon tak cukup pointer...malu je kat mak bapak korang...atok nenek korang anta korang jauh2 dari kelantan..terengganu.johor baru..johor lama..kedah..penang..sabah serawak ka..penat je..habis duit mak ayah korang..nak antar korang kene jual tanah..ade jual cincin kawin..ade jual lembu kambing nak kasi korang belajar ...ah?tak malu kah kamoo...??tak maloo kahh??


kalau tak pon....mane la tahu kalau lecturer tukar ke..lecturer cun2 datang...TAK KAWIN LAGI?macam iklan HOTLINK la pulak.....aishhhhhhh...**dengan pantasnyer korang bersiap dan pergi kelas..tak mandi pon takpe,....janji TAK KAWIN LAGI?!^^okeyh2 tak lawak..






p/s:aku pon da banyak kali tak masuk kelas..bukan ape..sebab kadang-kadang kite sebagai manusie ni..tak dapata lari daripada tidor yang tak mencukupi..time kelas gak time untuk topup balik time tidurku....hahahaha..jangan maraa..~~^^

4 comments:

  1. ayat perenggan last tu dah mcm motivate...
    bgus2..

    huh..normal laa..
    mmg slalu x ckup tdo..
    bkn sbb study..
    tp stay up sbb on9 lama2..
    huhuuu

    ReplyDelete
  2. Adui,payah kalau gtu.sy slalu tdo lmbt sebab tgk muvie.huhu.ayo sme2 kte bjuang di rmdhan yg mulie ni.

    ReplyDelete
  3. besela tu..wa student gak...mmg xcukup tido...tapi wa selalu dtg kelas..kalau miss 1 klas rase bersalah beb..hahha..

    ReplyDelete