Followers

Friday, July 2, 2010

Nintendo Wii

sorry sebab dah lama tak blogging pasal gadget2 ni.. 
koru busy sangat dengan kelas.. 
tutorial agi dengan quiz yang macam2.. 
kadang2 nak tidok pon tak cukup.. 


ok dah2.. 
harini koru nak story pasal satu game konsol yang 
tak ramai yang minat tapi hakikatnya konsol ni yang paling unik antara semua..
apa lagi kalau tidak bukan NINTENDO Wii







  1. overview:



ape yang uniknyer konsol ni adalah sensor.
sense ape?
sensor!XD
dier ada double handed controller..


satu dipanggil nunchuk




satu lagi dipanggil WiiMote


cara nak pegang controller ni senang je..


     2.gameplay:

NUNCHUCK untuk direction..
example..LEFT,RIGHT,UP,DOWN




WiiMote untuk action,
example.. Trigger action A button,camera view 1,2 dengan action movement.

secara simplenyer,...


   3.Games:

kebanyakkan games yang Wii-orientated adalah sports games..
ade gak games yang selalu kita dengar macam Prince of persia dengan Pirate of Caribean..
tapi yang special games ni yang membuatkan ramai yang tertarik dengan konsol ni.

  • S.B.G
bukan sex-based games tapi sports-based games.
tennis,bowling,golf
ni sume dah synonym dengan gaya nintendo Wii..

hah,tibai2..!!

macam2 gaya ada XD

  • TPS
third person shooter games..alar yang selalu kita main dalam PC ke Xbox ke..same je games dier..

Prince of Persia(yang paling femes)

dalam game sebenar tak tunjuk bawah tu,...

Sonic Racing(boleh control kereta pakai nunchuck!!)

main kat PC pon best kat wii apakan lagi kan..watcha!

Prototype for Wii???

coming soon okeh??!!

Price watch:


nintendo wii=RM 900 (set 2010)

No comments:

Post a Comment