Followers

Thursday, July 15, 2010

Ada Apa Dengan Sony Ericsson Satio (Idou)

Ada apa dengan SE Satio ni?


padat dan bergaya!!


ramai gile orang yang berimpikan hanset canggih macam ni..


olrite,


jadi skang aku nak kasi korang tahu serba sikit tentang smatphone Satio ni.


GENERALLY


oh,satio..!!oppa!!
  • Touchscreen
smartphone ni yang special dan diminati orang ramai adalah


dia ada touch screen macam ipod touch ala2 iphone la jugak..heeee~
  • CandyBar
selain tu kalau korang nak tahu yang Satio ni seketul candy bar je.
dier takyah flip..takyah slide.. 


memang macam tu je..senang kan?


kalau nak type mesej pon senang,takyah nak slide2 flip2 sume..


tak payah slide2 lagi dahhh..=P

  •  MotionSensor
hah,
ni dah selalu dah ade kat handset2 SE yang lain..
motion sensor sebenarnye macam ni..


bile kite serongkan handset tu..display screen dier pon rotate 90' jugak..itu je..hehe..


wide screen kalau nak tengok video pon besar la gak..


CAMERA
cakk!!
  • 12.1 MEGAPIXEL CAMERA
memang besar 
memang jelas kamera smart phone ni.


12 megapixel handset sony ni same macam korang beli satu kamera digital SONY sendiri 


......yang skang ni harga RM700++......
  • FLASH/AUTOFOCUS
flash ni memang penting in low light condition 
satu lagi bila nak cari barang dalam gelap pon senang..=P


..kalau dah malas gile nak g bukak lampu tu..heheee...



CONNECTIVITY


  • BLUETOOTH
hah,ni penting..!
kadang2 SE kuarkan hanset yang ada Infrared je...
kadang2 kuarkan Bluetooth je.


tapi..SATIO ada Bluetooth dan cable skali..
ini memudahkan kite nak upload gambo kat FB..kalau nak upload ikut PCla..


...kalau ikut mobile upload pon xde masalah =)...


facebook la weyh!!=p

  • WI-FI
wooo!!kalau tinggal kat campus ke g starbucks ke yang ade wifi free ni yang best!


..cume bukak je handset ni boleh layan facebook lame2..!!wiiii!!

EXTRAS


kiri kiriiiii...kanan kanan kanannn!!wiii
  • JAVA
ha ni kepada peminat main game dalam handset..
game2 boleh dimuat turun dari laman web zedge atau mobile9.


memang free tak payah bayar..=p


...dah free memang tak payah bayar kan?XD

  • MEMORY CARD/INTERNAL MEMORY
memory dalaman dier adalah 125MB je...
tapi 


boleh upgrade memory external sampai 32GB..
8GB akan diberi masa pembelian.pehh...


..8GB nak sumbat ape syg oi?

PRICING

ohh ni agak keberatan untuk diperkatakan..


heaven's for the techies!!!
LOWYAT PLAZZZZA!!

RM1200-Original Set di Low Yat!!!


tapi kalau nak dibandingkan harga ni dengan mutu kualitinya handset ni...memang berpatutan..4.3/5.0 bintang untuk handset ini!!


takkan a orang nak kasi handset touch screen yang ade 12.1 MP camera dengan harga below rm1000?..betul x?


tips!:


kalau nak beli handset..ikut keperluan ye..jangan main bantai je beli..


nanti habis duit alaun salahkan koru lak..aishhh!!!




p/s:kalau korang ada apa2 nak di perkatakan 
ataw nak koru buat serba sedikit
review tentang techs..movies...gadgets..
dipersilakan untuk mengomen dibawah...
ataw kat chatbox pon boleh..

kerjasama anda amat diperlukan untuk
meningkatkan lagi mutu pengeluaran blogpost saya..
terima kasyeh!!

6 comments:

  1. canggih nya hphone tu..tapi tak tau nak guna la..ni pon pakai yang ceikai punya..dh bertahun2 dah..hehe

    ReplyDelete
  2. hehe.senang je sebenarnye..=p..lame2 pakai lame2 biase la.he~~

    ReplyDelete
  3. mangaihhhhhhh~ smart gak fon neh. mau beli tapi fulus nya tak dak. hehehe :p


    p/s: hari ni hana publish entry pasal Nuffnang Sharring Session tu. Jangan lupa tengok yerr! Ada banyak tips! :)

    ReplyDelete
  4. hehe~!baru tengok tu.,tak try pegang lagy~

    coming soon xperia x8!!!

    okeh2..will be right thre!!

    ReplyDelete
  5. oih 1200 original set? ke AP set? aku beli original 1400 kot. Huhu

    MONYET & UKM?

    ReplyDelete
  6. original set 1200..latest aku dgr kat kawan aku bulan lepas dah nak capai 1000 ja^^

    1400 maybe warranty ag lama kot ^^

    ReplyDelete