Followers

Saturday, July 17, 2010

5 cara kendali pasangan anda yang kuat cemburu

Situasi:


"tadi saye nampak awak.dengan seseorang..."


         "a'ah,kami satu kelas."


"mesrenye..."..*diam je...


         "eh?marah ke?"


*dah tak pedulikan anda...


********

Mesti korang pernah lalui saat mcmni dengan pasangan korang..a.kan.?kadang2 sampai seminggu tak mesej lepas tu...


"ni la kes cemburu buta!"


Dalam setiap perhubungan,mesti ada naik dan turunnye..bak kata pepatah..langit tak selalunya cerah..hidup tak selalunya indah..lauk tak selalunya sedap...xp..okok..terlebih sudaa..


"ape ko mrepek ni koru.!!"


Okok..
Harini koru nak share sket mcm ne nak kendalikan pasangan yng kuat cmburu..aku tak jamin 100% yg cara2 ni akan berjaya..tapi insyallah..penyakit cemburu tu kan berkurang..


      1.berterus terang.mcm cth kt atas.bile da terkantoi jumpe makwe lame ke..bgthu je si die anda bende yang bnar.kejujuran penting dalam perhubungan..kalau td tu exgf anda..bgthu je btl2..kang kntoi lain kali lagi sakit..hhe..

      2.sidia mintak handset anda..jangan padam sebarang mesej atau call yang anda terima..beri dengan hti yang rela..kalau padam nnti si dia akan syak sesuatu kepada anda..mamat mne call dier ni...eishhhh..

      3.kenalkan kwn2 lelaki/prempuan anda kpd si dia.oh,kalau lagi macho siap amek number2 diorang lagi..ehee.ko call awek aku siiap!

      4.hadiah..mmg natural mnusia suka hadiah..bagi hadiah kat si dia ble meraikan sesuatu..cth yg plg baik...hari jadinye..main gtar ke tyme2.lagu 'inilah cinta' ye!!...msti sidia cair dengan anda...hhe

      5.ungkapan..ni yg plg simple a...ucapkan kat si dia anda anda,sayang bngat sama nya..gegege...jgn selalu sangat..nanti kang orang rimas..hehe..ungkapkan dari hati yang suci dan murni..pandangla kearahnye..lihatla kematanya,pegangla tangannya dan ucapkan segalanya yng anda suka terhadapnya..



Insyallah,tips2 diatas dapat mengukuhkan lagi hubungan korang dgn gf/bf anda..


Kalau anda kuat cemburu,percaya dan yakinlah dengan pasangan anda..dan seringkan berdoa agar hubungan anda dengan sidia tidak diganggu oleh syaitan dan konco2 nye..


*********


Ps:ingat,cemburu keterlaluan boleh menyebabkan gelap hati kita..
dan mmbuka ruang kepada syaitan untuk menghasut..

Ni la membawa kepada kes2 cerai artis2 kita..
kalau da cemburu..
bwakla helikopter nuri pon dah takde gune da...renung2kan..

11 comments:

  1. wahwahwah! terbaek la weh!
    hahahaha! :p

    ReplyDelete
  2. @ina:terbaek..amalkan selalu..=P

    ReplyDelete
  3. bgs tips ni..BF ak mmg kuat cemburu buta..kdg2 ak kuar ngn kwn lelaki dia kte ak curang. tp mmg btol la ko kate..kna jujur la..bg thu pkre yg btol la..klu sorok2 nnti sah2 dia pk mmg btol la tu kita curang kt dia..huhu..byk2 tips ko bg sume ak dh bt kt BF ak..^__^

    ReplyDelete
  4. @ajura:betul2..ko try je..lame2 dier ok..sebab kami lelaki ni ada sifat protective..bile da sayang kat sumone kami rase mcm tergugat ar..=P

    merepek suda..XD

    ReplyDelete
  5. Okeyh!gmbira dpt membantoo!life is simple,live ur life!

    Merepek suda.=p

    ReplyDelete
  6. Okeyh!gmbira dpt membantoo!life is simple,live ur life!

    Merepek suda.=p

    ReplyDelete
  7. Teringin nak merase cemburu.. Tapi bersabar jek laa kan menanti tibanya masa.. Huhu..

    ReplyDelete
  8. waaahhh..da boleh jadi dr Cinta nih.ecece..=p

    ReplyDelete
  9. @farhana,tringin ke nak rasa cmburu??tak best ow.sket ati je.

    ReplyDelete
  10. @arra,bkan dokter,engineer chenta!!.hehe

    ReplyDelete