Followers

Wednesday, May 19, 2010

Nintendo DS Lite

assalamualaikum


hah,apa khabar readers?ok,haritu koru dah wat review pasal xbox 360 dengan ps3 kan?kalau tak baca agi,klik SINI..


ok,game console ni cuma leh guna bila ada tv je..contoh,kalau korang nak masuk asrama?macam na nak main??betul x??last2 game snake dalam handset korang la jadi mangsa..XP


jadi koru nak kasi review sal satu handheld console ni yang menjadi kegilaan para wanita masa kini...
NINTENDO DS LITE!!

picture:


nintendo DS lite

hitam nampak kemas,..nama saya rain..XD

koru akan kasi korang info la sebelum korang beli..so it ''will be worth of buying'' lar..

Saiz:
Nintendo DS ni memang kecik.Lebih kurang satu tapak tangan je..contoh korang nak main2 game time awek korang tengah shopping ke..mase tunggu bas ke..boleyh ajer..!!


tapi jangan risau,walaupon saiz dia kecik,tapi dia punya screen jelas dan terang.jadi,korang takkan rasa yang benda ni kecik sangat..tangkap muat2 je..=)

Buttons:
ok,DS lite ni berbeza dengan PSP dari segi button dia ar.DS lite ada button yang sama dengan XBOX iaitu X,A,B,Y dan 4 ways control pad..dan extra feature dia adalah ''touch screen'' control juga!=)


Games:
maybe korang dah biasa dengan Game Boy dan Gameboy Colour satu masa dulu..tapi skang ni Ds dah RENEW dah game2 lama dia ni macam..


Super Mario Bros


Harvest Moon:Island Of Happiness


Sega All Stars:Racing

Pokemon:Pearl Version

Malah,...kalau korang ni kipas-susah-mati(die hard fan)__game2 dari console yang memang ''ganas2''..ade game macam...


Final Fantasy 3 Ds Edition


Need For Speed Carbon:Own The City


Diablo 3

Extra Feature:
DS lite ni takde banyak sangat extra feat dia,tapi cukup2 makan ar untuk gamer yang ''economical friendly''..=P

Colour:
Ds lite ada macam2 kaler dari hitam,putih,biru,merah dan pink(basic)..


manakala ada lak design2 baru (untuk preorder sahaja)..=)


Accesories:
Nintendo ni ada cara dia gak nak perabih duit orang..=),sebab dia jual banyak accessories yang cantik2 untuk gamer dengan harga yang agak tinggi..(sebab dia jual dalam package.)

dari casing,headphones,extra touch pen,memory card,game casing,sampai wristband!!
semua ada..!!

Premium Pack-$29.99(Amazon.com)
Harga:
okeh tiba masanya untuk price view yer.

Console Only – RM450-500 (USD129-143)

Nintendo DS Lite + R4 Card + 1G memory card + few pre-installed games + Warranty – Around RM700.00 (Price varies depends on the sellers)

price watch DS Lite(edwardkhoo.com)

*****

p/s:harga dia skang dah leh dapat under RM500 dah,
review harga yang tertera hanya nak kasi korang ada budget je..=)

p/s/s:koru tengah kumpul info tentang wii,
harap bersabar ye..!=)

8 comments:

  1. NDS ni sesuai bagi orang yang suka game yang happy2 dan interactive..aku ada satu, tapi dah hadiahkan kat adik...cadak nak tunggu Nintendo keluarkan console lepas NDSi...hehe

    ReplyDelete
  2. psp ngan nds
    mne lg ko recommend, koru?

    ReplyDelete
  3. @rashid:rasanya sebab game DS ni boring sket tu ar kasi adik eh..=)

    ReplyDelete
  4. @rie:psp ar.sebab psp ade memory yg lagi bsar dr DS..siap leh dgr mp3 dengan tgk mp4 lagi..tapi depends ar kalau rie punya style mcm na..=)

    ReplyDelete
  5. @zaty:beli jgn tak beli@!!

    ReplyDelete
  6. wah!smart!!!!
    tp game snake dlm hp gak yg senang main(sennag menang)..heee;)

    ReplyDelete
  7. @akin:hehe,benda2 mencabar sket xnak try ke??=)...baru best time dah menang tuh..

    ReplyDelete