Followers

Friday, March 26, 2010

contest berapa segi empat tepat cikhayati88

assalamualaikum,dah berapa hari dah koru tak online ni..ades..harini koru nak tulis 2event dalam satu post.soryy lar,tak boleh online lama2.

jadi koru tadi ada terjah beberapa belog yang best,koru terjumpak satu kontest..jom join..


jom teka ada berapa segi empat tepat dalam gambo ni?
****
dan ni syarat2nya..hehe.malas nak taip balik..snipp je XD

ok,berbalik kepada contest ni..koru nak kasi jawapan koru la ye..kalau segi empat tepat mesti semua sisi yang sama kan?bukan alamak silap..dua sisi je kena sama..kan..jadi ni jawapan koru..

jeng jeng jeng..

60!!!

mcm na kira??
segi empat tepat ada dua sisi yang sama..jadi koru amek sisi yang berbeza dulu
start dengan 4
4x1=8
4x2=5
4x3=4
4x4=takboleh sebab dia jadi segi empat sama..

pastu start 3 pulak..
3x1=16
3x2=8

pastu start 2 plak
2x1=24

jadinya,tak payah belajar math tinggi2..24+16(8+8)+16+9=60!!

***

ok,kita tinggalkan contest di atas ni..skang koru dapat agi award untuk beautiful blogger award.=)..best nyer dapat award..!!

dah dua kali..hehe..boleh jadi siti nurhaliza la koru ni eh..=)

****
7 benda tentang koru
(tambahan hari tu punya)

1)koru kena tido dengan banyak bantal..tak boleh satu je.=)
2)koru tak boleh makan makanan laut??...nanti jadi si tora!!
3)koru suka online sekurang2nya 4jam sehari..kecuali sekarang busy sikit..
4)koru suka follow belog orang tapi orang tak suka follow belog koru??..np eh?
5)koru suka makan makanan yang manis sahaja..=)..sebab tu ar boyot XD
6)koru tak suka orang kutuk benda yang koru suka..o.o??
7)koru sayang semua kawan koru lebih daripada diri koru..eh,...betul ke??XD

******
 dan,..nak tagg lagi 15 orang ye..ermm..da blur la..untuk semua orang lah..=)


dah amik nanti report kat sini ye..=)

*****

p/s:kami wira wirawati negara..XD..
semangat giler esok dah nak pergi!!=)



7 comments:

  1. wah! ada kontest! i likee mau join juga! (n_n)

    apasal smua org dapat award yg sama ni?? da x spesel lg .. huhuhu

    ReplyDelete
  2. hehehe mcm sedih ja?
    jgn a sedih2...
    actually, org pun dapat award tu, tp nnt la bt entri pasal tu
    hehe :p

    ReplyDelete
  3. yeke?ic2..eh,tak sedeyh aih..hepi2 je =)

    ReplyDelete
  4. wah bijak. x tefikir pun psl darab2 ni. ;)

    ReplyDelete