Followers

Wednesday, March 17, 2010

beware of stalkers

 stalkerrrr**

alkisahnya,kat malaysia pon timbul kes stalker di sekitar tanah air.ada ''stalker'' kat tandas awam..ada ''stalker'' kat stesen bas..

malah yang terbaru ada ''stalker'' kat facebook.tu ar dunia maju2 pon orang masih agi jahil nak guna dengan sebaiknya.

mehla nak share sket mcm na nak elakkan diri daripada stalker/pengskodeng dalam bilik air..


1-->jika anda mandi di tandas awam,periksa lubang-lubang yang ada dalam tandas tersebut yang bersambung keluar tandas.kecuali lubang jamban la ye.

***kalau nak check lubang tu senang je..amek handset korang yang ada flash/lampu suluh.,suluh kedalam lubang tu.kalau nampak cahaya flash,lubang tu tak tembus keluar,kalau tak nampak flash,kiranya lubang tu dah boleh diintai.



2-->jika anda menginap di hotel,bukak semua almari yang ada.

***ada pengusaha hotel kat singapore yang letak kamera dalam almari(selalunya)..kalau pintu almari tu jammed..cepat2 report kepada pengurusan hotel..



3-->jika anda menginap di hotel gak,check TV..dekat lubang2 suara TV tu,

***kalau ternampak ada cahaya2 merah atau hijau dalam lubang tu,boleh bagitahu pihak pengurusan hotel.sebab kamera tertutup ni perlukan cahaya untuk berfungsi.



4-->periksa lubang air cond anda.kan ada lubang keluar angin tu.

***check kalau ada wayar extra yang terkeluar dari lubang tu,..hubungi pihak hotel,jangan pandai2 tarik..

5-->ha,ni selalu dah dengar,kan kalau masuk fitting room,ada cermin kan?

***orang takut ada cermin double sided,kan dalam csi slalu leh tgok dalam.nak check senang je,tunding jari kearah cermin dan sentuh.kalau reflection tu sentuh jari kita means tu cermin biasa,tapi kalau tak sentuh jari kita..lari keluar je dari fitting room tu.



6-->kalau anda keluar bersendirian,berwaspada.

***ajak kawan anda temani anda.

*****

notakaki:lelaki juga boleh jadi mangsa stalker.sebab sekarang banyak kes yang membuatkan privacy kita tergugat.kalau boleh,sama2 la kita membendung gjala tak sihat daripada stalker2 ni yer.

*****
p/s:kalau dah tahu info2 ni,jgn lupa share kat orang ramai.
jangan biarkan geng2 blogger kita jadi mangsa stalker ni.
kalau tak privacy anda yang tergugat sama
dan keselamatan anda dah tak terjamin lagi..T.T

7 comments:

  1. byk betol teknik skodeng yg digunakan...nais info..

    ReplyDelete
  2. uish.
    macam2 orang buat tak senonoh skang nih
    erghh

    ReplyDelete
  3. nice info..
    thankz!

    kalo stalker kat blog plak cmne ye?
    hee~

    ReplyDelete