Followers

Thursday, February 4, 2010

Terjahh Eyriqazz @ Great Teacher Onizuka


terjahh!!
macam lagu lar pulak.
ok harini kita akan terjahh satu blog ye tuan2 dan puan2,
bahan-bahan diperlukan:
  1. sebuah laptop,harga tak dikira,besar pon tak apa,janji boleh surf internet,bukak facebook dan baca belog
  2. sepasang mata yang bersinar,orang tua2 kata kalau mata tak shine tanda mati awal
  3. otak yang boleh berfikiran matang dan rasional,ha,yang ni penting ye tuan-tuan sebab yang ni kite nak gune masa nak bagi komen last-last nanti
  4. jari-jari yang ringan menaip,ini watak utama ye,kalau takde jari macam mana nak terjah blog abang kite sorang ni ye.
'ada apa dengan eyriqazz?'
banyak entri beliau menggunakan ayat2 ni ye tuan2,
sebagai contoh::
  1. ada apa dengan melromeo?
  2. ada apa dengan BeautifulNara
  3. ada apa dengan cik epal
  4. dan ada apa dengan Hanis Zalika 
maka jelas sekali beliau sangat memahami rakan-rakan bloggingnya ini,banyak juga pendapat2 beliau mengenai mereka yang sempat ditulis dalam entry-entry beliau,disamping tu beliau sendiri sering melakukan aktiviti Terjahh ini ke blog-blog baru...
eyriqazz ni juga banyak bagi tips2 kepada kita,
antara tips yang turut dikongsi beliau::
  1. tips untuk lelaki bila isteri membeli-belah?,
  2. tips menghadiri temuduga
  3. tips BERCINTA?
  4. fikirkan positif
  5. 8 tips kuruskan berat badan,penting ni..
  6. 4 tips mendapatkan cinta bagi lelaki,MESTI BACA.!
  7. 7 tips tingkatkan trafik ke blog anda
apa yang anda fikir bila tengok tips2 ni?pendapat saya,eyriqazz MUNGKIN seorang lelaki yang sangat cenderung kearah emosi/percintaan dan sudah menentukan laluan hidupnya secara jelas,

terutamanya entry 1,eyriqazz MUNGKIN sudah bercadang untuk berumah tangga dan SUDAHPUN tahu jalan penyelesaian satu krisis dalam hidupan rumahtangga ni.

manakala entry 3 hingga 6 pula adalah berkelas PERSONAL,entry ni banyak menyentuh mengenai PENGALAMAN mngkin milik BELIAU yang cuba dikongsikan bersama kita.

entry yang ke 7 pula adalah langkah2 beliau dalam menerajui bidang blogging sejak tahun 2008 hingga kini,langkah2 yang ditunjukkan beliau itu boleh diguna pakai oleh penulis-penulis blog yang lain yang baru saja berjinak2 dalam bidang ini.

akhirkata,saya kirimkan serangkap pantun kepada beliau dan ia berbunyi..



Pasu itu kaca,
Kaca boleh pecah,
Bila sudah baca,
Nanti boleh TERJAHH!

assalam,salam satu malaysia XD

2 comments:

  1. terimakasih kerana menyertai...ehh..saya mmg dah kahwin,dah ada 1 orang anak dah...

    aktif berblogging sejak Sept 09..sebelum ni hangat2 tahi ayam je...just gatal2 tgn..

    ReplyDelete