Followers

Saturday, February 6, 2010

tepung puluit

which one is me??

salam.adui letih betul balik dari sekolah semalam.budak2 junior ajak aku sekali pi jenguk2 latihan kawad ahli2 baru tingkatan satu,..haha,ada lawak jugak depa ni,.arahan2 yang biasa pun depa tak tau.

teringat balik aku time jadi junior dlu,apa yang senior kata,semua aku ikut,tak kira betul ke salah ke..sebab masa tu RAM otak aku slow sket,=) skarang da upgrade seket..seket ar..slow tu masih ada,..haha gods fate.

pagi2 ada senaman sket kat diorang,stretching smpai sejam kowt.!senior syok ngt stretching2 sampai lupa tengok jam XP.masa stretching tu biasalar nak warm up kena lari padang..disebabkan bilangan junior lagi ramai dari senior,..junior ada yang tak mo dengar cakap snior.ada yang kekadang buat2 BANGANG.ada yang sembang2,tapi ada gak yang duk senyap je.(macam anak cikgu Puzer XD)

habis warmup kat padang,semua main instrument pulak.rasanya,cepat sangat masa berlalu time tu.baru buat intro pasal TUBA aku tu,breathing satu dua kali dah habes masa.XDyang tak besh nyar,ada yang tak sporting..maybe sebab budak2 lagi kowt..semua malu2 belaka..

lepas tu ada sesi MOTIVASI aku kat depa..XD.xsangka gak aku ni boleh bagi MOTIVASI.macam biasa aku suka pi kem2 motivasi..kalau tak pi pon,aku dengar2 daripada orang lain,aktiviti2 depa.jadi itu semua aku praktikkan kat junior2 aku neyh semalam.

session 1 aku buat survival test,senang je,suh duk dalam kumpulan pastu aku kasi situasi.

"bayangkan kamu semua ada kampung,satu hari kampung kamu terbakar,lepas semua ahli keluarga kamu naik atas bot penyelamat,ada 6 orang kampung masih tertinggal kat belakang.bot kamu cukup bawak lagi sorang saja.sapa kamu pilih..."

best gak,depa semua ada pendapat masing2.ibu mengandung lar..XD.aku bagi 2 minit suruh bincang.habis je masa,ada satu pasukan yang tak pilih lagi.XD.kampung dia dah terbakar pon xnak buat keputusan lagi ker?XD

session 2 aku buat teamwork test.sebabkan ni kem pancaragam,so aku buat stickbridge.senang je..semua ahli pasukan kena beratur dlm stu line,ambik satu DRUMSTICK,letak atas ibu jari masing2,syaratnya jangan bagi stick jatuh ke tanah.time by time,facilitator akan cakap 'tukar jari',so pelan2 kena tukar ke jari telunjuk.

naseb baiklar semua tak screwed up.aku gila2 risau pasal game2 tu sebab takut depa tak faham XD.

session 3 susah sket,tapi paling FUN untuk kami facilitator.XD.setiap kampung kena ada 2 orang 'buta',orang buta ni kena jalan kat medan perang untuk cari harta karun..kalau terpijak periuk api,satu kampung kena baling tepung XD..kesian pun ada gak sebab yang kena tutup mata ni semua blur2 blaka..XD.siap ada yang berpusing2 padang XD
(gambar diperlukan XD)

apa pun,aku memang greatful lar ngn budak2 junior,sebab semua sporting..kalau tak mesti ada yang tak mau join XD.insyallah,kalau junior aku upload gambaq kat facebook,nanti aku upload kat sini..

No comments:

Post a Comment