Followers

Tuesday, February 23, 2010

takleh EMOSI bila taip blog

 weh2..akoo letak bunga tak semestinyer akoo mat bunga yer..

><"
pernah dengar tak orang Melayu lama2 cakap

ikut hatii matii,ikut rasa binasa,-peribahasa Melayu klasik

memang ar,
akoo bagi contoh

marah:korang memang fedup dengan seseorang..
boypren ka girlpren hampa madukan hampa ka.

bila dah jadi macam ni
EMOSI korang terganggu..
nak pikir idea nak tulis blog pon xde..
last2..
hampa akan tulih pasal tu dan ia akan jadi panjang lebar..
siyes wa cakap lu.


sedeh:korang teringatkan seseorang yang dah tak dak ka..
parent korang lepas kemalangan ke..choi choi!

bila masa macam ni
korang suka tulis pendek2.XD..
kadang2
ada yang tulis..


"akoo sedeyh sangat hari ni..
tapi
akoo takder idea nak tulis macam na..
nanti2 akoo tulis lah..bye"

XD..sampai hari ni tak tulis2..


jadi EMOSI macam na paling SESUAI nak blogging ni?

tip top condition

excited/gembira/extravagant!!:kalau akoo guna ayat 'ghairah' nampak pelik ja..
esok korang nak dapat gaji ke..
esok nak kawen ngan kamal adli ke..
memang excited giler oik2 lar korang..

gelak2 macam spongebob..ghahahahahahaha

masa ni korang leh bayang2kan prasaan korang..
sebab otak korang tak stuck dengan EMOSI..
taip laju2 pon kita paham..
sebab akoo ada tengok sorng ni tulis..

ah senyap pon..
seorang blogger ada 2saat saja untuk tarik perhatian pembaca untuk baca blog dia..-pedoman seorang insan

2saat??

jadi ayat2 korang kena tarik banyak pembaca.dan untuk akoo..
kalau akoo tulis panjang2
last2 akoo ska letak 'p/s'..
nak kasi kesimpolan kat sana..
'p/s/s' pulak my second thought..

rileks..2saat tu lama..

notakaki:aper2pon,..terserah kat KREATIVITI korang and SKILL korang nak mengarang blog.mengarang blog ni macam nak masak KARI la..kena tahu apa isi dia..nak taruk santan brapa cawan..nak taruk secukup rasa brapa peket..nak kasi nampak mcm kari kasi kaler2 rempah dia..-pedoman sendiri

fuh2...berpeluh2 kaw..

p/s:tapi kalau korang PANDAI kawal EMOSI semasa blogging
akoo rasa memang ramaiiiii yang akan datang blog korang..
akoo terKECUALI sebab akoo tak pandai kawal EMOSI..
sekadar berkongsi maklumat je kat sini..

p/s/s:akhir kata,renung2kan ayat ini..

ikut hati mati,kerana hati terdorong oleh syaitan,
ikut rasa binasa,kerana rasa boleh berubah mengikut masa,
kiut ikut fikiran sesat jalan,kerana fikiran boleh dipengaruhi oleh nafsu
oleh itu
ikut iman aman dunia akhirat..kerana iman tak berubah.amin..

~* sayooonara!!*~
~*tengs 2 encik bawang*~

11 comments:

  1. adoi emosi sungguh entri ni... =)

    ReplyDelete
  2. haha..comel je kartun2 penuh emosi ni :D

    ReplyDelete
  3. "akoo sedeyh sangat hari ni..
    tapi
    akoo takder idea nak tulis macam na..
    nanti2 akoo tulis lah..bye"

    terima kasih bagi idea ni utk di tulis dlm blog nnti.. hohoohoh

    ReplyDelete
  4. betui mmg betui..but depends pd org la.. cam aku baru maki org kat blog aku td..kuikuikui~

    ReplyDelete
  5. @kuyam:hehe encik bawang tu memang comel.sape lar terrer lukis benda2 alah ni ha?

    @ana:takkan tulis tu je kot??aisaymen..

    @adda:yup depends on macam na kita control emosi.weh,sapa nak copy hang tu??bagi la klu sket.

    @anies:suke ker??XDfolloe lar bnyk2 eh XD

    @etty:emosi apakah kamoo??

    ReplyDelete
  6. aku x knl la org tu.. tp mmg dia da berkepuk dlm frenlist fs and ms aku.. lately..dia add aku kat FB and follow blog aku..tp semua aku dah reject~~

    ReplyDelete
  7. hahaha,menarik!
    sy kalau sedih tulis pnjang2
    sbb nk luah sumer rasa hati
    hak hak hak
    jiwang nee


    penglipur lara,
    kummentlaa new entri sy
    (^_____^)

    ReplyDelete
  8. @adda:ow..akoo rasa dia pun minat kpop gak kot..dia tiru semua posting hang ka?

    @syahira:eh jap2 sedeyh jap2 jiwang?mane satu ni eh?=)ok2..i'll be right there

    ReplyDelete