Followers

Wednesday, February 3, 2010

sepak gitar

rasanya semua orang tau benda alah gitar ni kan.secara simplenya,gitar ni ada macam-macam jenis dia,

satunya.akustik/kapok(yang selalu yuna pakai tu half akustik).otai-otai semua panggil 'kapak',masa zaman rock 70'an 80'an banyak band-band macam wings,may,guna gitar 'kapok' ni..beza gitar kapok dengan gitar karen/letrik ni adalah bunyi dia..bunyi gitar karen ni kureng best sebab dengar macam tak pefect kalau tak dak drum dan bass,tapi gitar kapok ni tak payah benda benda alah semua tu.

trick and tips of playing.kalau kita banyak surf kat utube ker..guitar tutee ke..kita banyak dengar lagu-lagu yang bunyi dia macam-macam..maybe korang ada perasan band HUJAN penah 'gigit2' gitar dia satu atau dua kali..


kalau tak silap la..tu trick 'tongue-ing'/lidah-ing??

orang buat macam tu bukan saje nak wat gempak,sbenarnya nak kasi bunyi dier 'pelik' seket..xcayer korang g search lagu ozzy osbourne ataw marilyn manson..

next,b**Ch slap guitar technique..XD.yang ni selalu kasi gempak itu stage.satu orang player saja boleh buat bunyi-bunyi percussion dan bass,tak cayer ni satu contohnyer..dari jepun''MIYAVI''..
    
amacam??best x?
,((((gambar2 tak boleh blahh..))))))
so,kalau minat yang mendalam..mungkin leh g jauh dalam bidang ni..tapi kalau main2 macam aku ni.....


karoke je la....

No comments:

Post a Comment