Followers

Friday, February 19, 2010

RE:reader versus follower

assalamualaikum..
apa khabar?sihat?

meh2 baca sampai habes..
tadi akoo terbaca satu post dari .:cikepal:.

mengenai isu reader dengan follower..
biasalar..dia ada pendapat sendiri..dan akoo pon ada pendapat akoo
dan akoo tak kata pendapat dia salah..
juga kata akoo salah XD..
(kenapa akoo duk atas pagar je ni..??)

macam ni..
korang g TERJAH dulu cik epal kita..
terus link::>>
::http://cikepal06.blogspot.com/2010/02/penting-ke-follower-bagi-sesebuah-blog.html::

dah baca?
aight..
memang betul reader dan follower penting untuk mana2 blogger pon..(tak kira yang hidup atau yang sudah meninggal dunia XD)

sebab??
kalau ada follower..tapi reader takde..takder maknanyer..
akoo rse cikepal memang dah tahu RAMAIIIII blogger baru(macam akoo)

GILA follower(mcm giler oik2 lakXD)..follower-MANIAC!!
tapi pendapat akoo senang je..


#reader ada tapi follower lansung takde..kite tahu ke post kite tu ada orang baca??

#reader ada tapi follower lansung takde..post kite ni syokk sendiri ker??

#reader ada tapi follower takde...rasa macam kita ni orang HARGAI ke tak...penat2 orang taip..curi gambar kat Google..dan ping kat Geng BloGGER..XD..penat2 je..tapi xde orang APPRECIATE..T.T

tu je kot..sebab ako rasa dua2 penting..
sebab kalau dah baca tu..pandai2 lah nak follow ke..nak koment ke..

takkan nak marah baru nak follow kot-dari mane akoo dapat ayat ni eh??

p/s:sendiri blogging,sendiri punya rasa yer..
maybe cikepal dah memang ramai follower @dah lama blogging
jadi rasa nak LEBIH-RAMAI-FOLLOWER tu dah takde dalam diri dia..
untuk yang baru2 blogging ni...
FOLLOW AR AKOO YER...!!akoo nak ramai2 orang follow!!
lalala~

18 comments:

  1. hoho..
    betoi gak tuh..
    tp kdg2 harap ade je followers tp dyeowg mcm halimunan..
    xdak cmment pown..
    yg comment nye bukn followers gak..
    haih.. mcm2..

    ReplyDelete
  2. tak kisah la sayang.. yang penting kita bahagia dengn blog kita..
    niat kita nak berbelog adalah untuk menulis...so.. tulis je ape kamu nak tulis. ok sayang

    ReplyDelete
  3. ak sokong komen dr follower..sokong cik epal!!!=)

    ReplyDelete
  4. @moon:itu lar..janji bahagia dunia akhirat!!!

    p/s:sayang??@_@

    ReplyDelete
  5. hmmm...pada aku fllwer readers sama pnting, tp aku lg appreciate sapa yg komen entry aku...mmmg wajib la aku pun sergah blog dorang..

    ReplyDelete
  6. betul..

    klik follow tp x hingin pon nk baca ape ak post pon wat pe..

    nyway.. comey layout neh

    ReplyDelete
  7. @cikwanieyz;yep!penat2 cari ideaXD!!!

    ReplyDelete
  8. aku follow untuk menyenang kn aku bila tukar layout link x hilang


    klu ade org mula perasan follower dia rmai mencanak aku stop follow dia..

    kalau nk bangga follower beratus2 bagai tp komen ciput je wat pe..

    so..
    klu nk follow ke xnk follew ke hak masing2

    betul x?

    =)

    ReplyDelete
  9. kalau abg eq, akan cuba bace entry kat followers abg eq...dan kalau issuenya best...terus komen...hehe

    ReplyDelete
  10. KaorU IchibaNa : alamak.. i ingat u ni gurl.. thats why i panggil sayang.adoiyaii... malu..!!!
    lari nyuruk dalam selimut

    ReplyDelete
  11. Ni sekadar pendapat saya la yer..

    Saya tak popular pun..Tapi perangai orang yang giat mencari follower,memang betul² buat saya menyampah..
    If nak follow tu biarlah dengan ikhlas,bukan sebab 'i follow u,u follow me back'..
    Lepas tu paksa² orang follow blog dia pulak..

    Dan biasanya orang yg mengejar follower ni bukannya selalu sangat masuk ke blog yang difollow..
    Cuma follow semata²..

    Ta guna kan..

    Sekian

    ReplyDelete
  12. hahaha.
    bg sy xpenting langsung follower beriban..
    yg penting entry ade komen..
    i mean..
    org betol2 baca apa yang kita tulis..
    dats the real follower to me i gez..
    setakat follow ntok tambah bilangan follower tu xpatot la rasanya..
    and i'm the one yg follow blog yg i rasa nak follow.
    and comment blog yang i rasa nak comment.
    d:

    ReplyDelete
  13. aku suka entry ko
    aku pun ada komen dkt entry cik epal
    bagi aku bukannya kita nih nak sangat orang follow kita
    tapi bila follower blog kita semakin ramai means rasa macam blog kita dihargai dan kita akan berikan yg lebih baik untuk para readers
    betul cakap ko..
    maybe follower blog dia dah beribu2 kut sampai dia tak ada perasaan excited macam kita yg baru berjinak2 nih
    hahaha

    ReplyDelete
  14. reader mmg penting..
    pnt2 wat blog tp xde org bc,ssh jgk kan..
    tp xkisah la..

    tp klau da jd follwr tu,kene la jd reader kan..

    ReplyDelete
  15. tak tunaikan hak masing-masing yang macam mana tu?

    ReplyDelete