Followers

Wednesday, February 10, 2010

kecantikan sebenar datang dari hati yang bersih

><",...tadi banyak sangat isi akoo nak huraikan untuk entry ni..lepas nampak pasemboq atok aku beli...idea tu hilang ntah kemana...

ha dah ingat.

alkisah sorang budak pompuan ni baru balik dari sekolah.dalam perjalannan pulang dia terjumpa seekor kucing yang kotor tersangkut dalam longkang.berasa sedih dan bertanggungjawab,dia membawa pulang kucing tu kerumah dan mencuci kucing tu.selepas maknya pulang dari kerja,budak perempuan itu ingat dia akan dimarahi oleh maknya,tapi maknya memeluk budak tu dan berkata


KECANTIKAN SEBENAR DATANG DARI HATI YANG BERSIH-iklan serbuk pencuci..

perhatikan gambar ni:

kalau akoo tanya semua blogger kat sini, 90% akan kata dia ni lawa.(menang majoriti lar.)tapi sure ka dia ni lawa insideout?surely,muka dah kawaii(comel) macam ni of couz lar..tu lar ada orang macam ni suka kat dia.

orang kata

bagai pinang di belah dua,kiri sama lawa,kanan sama cantik-peribahasa Melayu

dah muka hensem/lawa..kalau gambar korek hidung pun mesti hangat kat internet..XD,..itular..xdapek den nak nolong...,pastu..jom kita renungkan gambar2 ni pulak..

refleksi:


kenal??

kenapa orang macam ni dlu tak boleh laku??suara dia sama ja dari dulu..kenapa orang tak boleh terima dia??alhamdulillah,sekarang DIA dah buat perubahan DRASTIK untuk dirinya..


tahniah aizat untuk diri anda..

kenapa aku keluarkan isu macm ni?sebab semalam aku ada sembang dengan sorang kawan aku ikut YM.

(conversation)

akoo:salam,weh lama tak dengar berita

nadee(bukan nama sebenar):walaikumussalam

akoo:hang buat apa sekrang?

nadee:x uat pe pon,hang?

akoo:aku pun.hang tak kerja ka?

nadee:(typing..)tak pon,result keluaq 26 ni ja,nak kerja apa.hang?

akoo:aku tolong-tolong jaga c.c ja.hmm..(habes idea)

nadee:.em...(membisu)

akoo:tak keluaq hangout dengan kawan2 ka?(soalan skema..balik2 aku tanya bendalah ni..)
nadee:(typing..)tak pon..aku keluaq dgn family ja..

akoo:(cuba melawak)ka hang pi dating dengan bf hang kowt..??XD

nadee:(typing)please la k,aku tak layan bf2 ni..=),..lagipun mana ada orang nak kat aku ni..

akoo:XD(habes idea..buh je emoticon neh..)


nadee:(membisu)

akoo:weh,...cakapla sesuatu(aku pon xde idea..dahla boring..)


nadee:nak cakap apa?

akoo:apa2 ja..em..kenapa hang tak dak bf lagi ha?


nadee:(typing)dah takda orang nak kat aku..

akoo:serious??

nadee:(membisu...buat macam aku tengah sembang dengan dinding..)

akoo:hang tipu lar..hehe

nadee:(terus membisu...typing)awt pulak?

akoo:orang cantik macam hang TAK MUNGKIN xdak orang nak kot?lain lar akoo neh..

nadee:apa yang hang taw pasal akoo??O.o

akoo:em..sorry..(sah,aku dah sketkan hati dia..dia diam ja sampai tiba2 dia loggoff..)

akoo: ><",..offline pulokkkk...

demikian,konklusi dia senang ja..tak semestinya kalau kita cantik ada orang nak kat kita...dan tak semestinya kita hodoh tak dak orang nak kat kita...get it??

cinta itu buta dan ia boleh membutakan-joe flizzow

thx for reading this post..
Please think POSITIVELY..
Life goes once,..and dont let if overhaul yourself..
Good Luck...

4 comments:

  1. ohooo...
    ensem nye kibum...
    comel nye jessica..
    btol3...
    x semestinye orunk cntik ade pakwe...
    cube tgk aku...
    cantik tp xde pakwe gak..
    kehkehkeh... perasan!!
    bleop33..
    xpe2 yg ptg hidup kene enjoy..

    ReplyDelete
  2. @wewe:yup...idup kne enjoy puas2 sblum tue..nnti ble dah tue xleh nak enjoy..sakit belakang XD

    ReplyDelete