Followers

Friday, February 5, 2010

kawan baik versus hipokrit

senang citer,
aku nak citer pasal 
perbezaan between 
KAWAN BAIKK dan HIPOKRIT

KAWAN BAIKK
  • KAWAN BAIKK ni boleh jadi lebih dari sorang.tapi jarang lah ada,mungkin orang macam aku neyh ramai gak KAWAN BAIKK yang terdekat
  • KAWAN BAIKK ni selalunya dekat dengan kita,kalau jauh tu,mungkin TERpindah jauh2,TERkerja lebih masa..dia tetap struggle nak berDAMPINGAN dengan kita
  • KAWAN BAIKK ni selalunya sama jantina dengan kita,jarang dengar KAWAN BAIKK lain2 jantina neyh,..gosip selalu PANAZZ
HIPOKRIT
  • HIPOKRIT ni memang lebih dari sorang,hahaha,jarang aku tengok HIPOKRIT solo
  • HIPOKRIT ni memang muke manis kat depan tapi kat belakang suke mengutukk
  • HIPOKRIT ni memang pandai cakap2,nak cover line takot terKANTOI plak..
  • HIPOKRIT ni pandai tulis blog??yeke?haha,nak tambah geng nak kutuk sekali XD

jadi alkisahnya,
harini aku KENAL siapa diriKU..
aku dan M(bukan nama sebenar),
dah kenal sejak Form 1 lagi,
masa tu kami kena BULI sama-sama,
kena KUTUK sama-sama 
dan 
kena DENDA sama-sama dengan cikgu dan masyarakat Melayu yang tak sealiran 
dengan kami.
jadi dengan tak semena2 kami jadi rapat 
macam isi dengan kuku,
macam aur dengan tebing,
macam roti dan sandwish..

aku dengan M memang suka bersambang,
tatkala duk saja2 pon boleh bukak topik pasal game..
komputer 
dan movie
(sebab hal2 ni M mahir sangat dan BANYAKKK sungguh pendapatnya..XD)

aku tak kisah sangat bila berkawan dengan M,kawan2 aku yang lain macam,.

weh,macam na hang boleh duk satu kelas dengan M sejak form 1 ni?
 M tu pelik lah
weh,tak mau ajak kawan hang M tu mai sekali ka?

memang ramai yang tak suka BENAR dengan M,
mungkin sikap M yang dah berubah,
suka pinjam barang orang,
suka guna barang orang SESUKA HATI,
suka bagi KRITIKAN pasal satu2 benda,
dan tak suka ambil RINGAN pasal satu2 benda..

sebenarnya,
aku mula fikir
aku dah mula jadi HIPOKRIT ke sekarang?
sebab kenapa aku SAHAJA boleh tahan dengan M
tapi orang lain tak?
aku pun tak tau pasal nak jadi seorang kawan untuk M..
sebab,
bila orang kutuk M,
AKU JOIN SEKALI.!!
tapi,
ocassionally..

apapon,the moral of the story.
jangan jadi macam AKU..
sebab,maybe ada lagi kawan yang jadi macam aku..
STAB SOMEONE FROM THE BACK..
be a friend that REALLY want to be friend with..

adios..amigoosss

No comments:

Post a Comment