Followers

Wednesday, February 17, 2010

duit nuffnang tu halal ke haram


ada apa dengan nuffnang??-eyrique eqtiqazz@GTO

nuffnang semua orang tau boleh jana pendapatan dengan hanya satu klik je kan?
yelar..RM0.25 per click..kalau satu hari 4 orang klik dan RM0.25X4=RM1.00
kalau sebulan dah RM30.00 kan?XP..kayer2!!

ok,ape akoo nak bincang adalah..
CARA!!korang publish nuff ads anda..
akoo tak nak bincang sal MACAM MANA nak add traffik...
akoo tak nak bincang sal MACAM MANA nak add SEO..
tapi
akoo nak bincang sal
SUMBER duit korang tu halal ke HARAM...

MISTAKE!!jangan buat!!::

1)FRAUD klik..

#fraud click ni macam join satu group untuk bertukar2 klik la..mcam u klik i,i klik u..

#isu fraud ni nuffnang dah atasi dia..nuffnnag ni sama power dengan adsense..jadi kalau dah detect korang means GOODBYE lah kat akaun nuff anda..

#akoo tak kate yg cara ni HARAM..sebab untuk akoo..macam mana lagi kita nak promosi kan??

2)SPAM BLOG...

#spam blog ni adalah cara paling EFEKTIF lah dalam menjana pendapatan online ni..

#spam blog senang ja..buat blog lebih kurang 20 ke 30 pastu jangan letak apa2..

#spam blog ni jugak selalu muncul kat shoutmix akoo..menci2!!!

#akoo nak kata..kalau kita jana duit dengan MENIPU...duit tu dah kira TAK HALAL...

3)SEO LUCAH..

#yang ni selalu dah kot anda lihat..

#merata2 orang letak post entry dia yang bukan2..

contoh:
  • 3gp melayu boleh
  • minah tudung
  • bogel
  • budak sekolah
#download2 macam ni memang SALAH disisi AGAMA saja..sebab dalam polici NUFFNANG dia tak kata yang benda ni SALAH..


#tapi KALAULAH duit bulanan kita hasil daripada video2 lucah ni..LU PIKIRLAH SENDIRI YE halal ke haram..??

notakaki:pesanan akoo kat anda2 yang selalu bikin jalan pintas dapat duit nuffnang ke..dapatwang ke..myspacemoney ke..adsense ke..JANGAN lar buat macam ni..kalau BUKAN ISLAM takperlah..sebab dalam ISLAM pendapatan harian kita kena BERSIH..kalau tak..rosak hati,rosak akhlak dan rosak masa depan..-pedoman sendiri

p/s:kesimpulannya,duit NUFFNANG ni HALAL kalau kena caranya..
DUIT HARAM memang senang dapat..DUIT yng betul2 HALAL yang susah..
terserah pada anda..
HARD way or the SHORT way??
 
p/s/s:orang sekarang dah tak fikir dah semua ni
janji dapat duit nuffnang hujung bulan ni CUKUP.!!titik!!
betul x??XD

8 comments:

  1. herm, mmg pernah terlintas juga ttg perkara ni. hopefully x tergolong dlm mana2 kategori di atas. amin.

    love this entry :)

    ReplyDelete
  2. thx for sharing!quite informative.

    ReplyDelete
  3. boleh klik iklan sendiri...kalo betul2 berminat.... :)

    ReplyDelete
  4. @ween:jgn lar buat eh..biar duit tu slow2 naik pn xpe..=)

    ReplyDelete
  5. nk duit bkn sng...
    ak psg iklan nk dkt stahun dh..
    lom dpt claim duit lg..
    tp nikmatnye ble tgk dlm nuffnang, ada skit duit..hehe

    ReplyDelete