Followers

Saturday, February 20, 2010

dah pegang pegang dah

ha!pegang aper tu?
pegang handset lar!!
akoo dah pergi survey handset baru dekat kedai hari jumaat lepas.
mula2 akoo g tanya handset SE G900..

hitam itu menawan..nama saya RAIN-rain malaysia
-Price Watch==> MYR 700(original)-

sbenarnya akoo kecewa gak ar
sebab handset ni kawan akoo dah guna..
akoo macam..
WTF??tiba2 ja hang guna fon tu??
><"..jeles2..XD..
tapi akoo tak kire..akoo memang minat sangat sama u baby G900!!

sebab kekecewaan akoo,akoo cari henset lain lak kot..
ha!!
akoo jumpa CINTA BARU pulak!!
cantekk sangat model ni..!!
nokia 5230,(akoo xpasti dia express musik ke tak)


-Price Watch==>MYR700(original!!)

the true beauty of a technology comes from the processor..not the price or the brand-mana akoo dapat kata2 ni?

dah pegang puas2 dah handset tu
siap main2 button2 sumer dah..
memang akoo dah jatuh cinta ngn benda alah ni!!
akoo try lar tanya mummy ....

conversation:

#akoo:(muka toya)ma..nak tukaq handset..

##mak:o_O??handset lama dah rosak ka?

#akoo:(cakap pelan sikit)taklah..ok agy..

##mak:habes?

#akoo:HANDSET TU CANTEK LAR MA..!!(cakap kuat sket..nak bodek neh kena a cakap slow2..XD)


##mak:mana?(akoo bukak GSM Arena..bagi mak akoo tengok spec model tu..)

#akoo:@_@...jadi boleh tak ma?dia nak ambik handset arep(panggilan akoo kat umah..jangan panggil akoo mcm ni kat sini XD)MYR350!!jadi kena tambah MYR350 ja lagi..!!!

##mak:cukup2...ha,minggu depan nak keluaq result SPM kan?tengok kalau elok baru tukaq..kalau tak elok..guna handset tokyah hang..

(tiba2 nenek akoo join venture...duk kat sofa tu dah tarik muke seposen..XD)

###nenek:awatnya??nak tukar henpon?dia lar..guna duit sendiri baru tau nak hargai benda tu..(yey nenek support!!)

##mak:@#$&!!(blur..akoo meloncat kegembiraan dalam hati ni !!!XD)

notakaki:yup,akoo dah ada MYR 200++ sebab upah akoo jaga c.c bulan ni..tinggal MYR 100++ nanti akoo kena bodek nenek akoo lagy lar kot !!!XD-bertuah punya cucu..XD

p/s:naseb baik akoo ader nenek yang begitu understandingXD..
korang ngn nenek korang macam ne??
kalau fight ngn parent slalu saper backup korang??
ayah ke mak??nak tahoo!!

18 comments:

  1. back up diri sendiri..hehe

    tp seyes smart r nset2 tu..jeles2

    ReplyDelete
  2. wkakwakwa...
    lwak la bca bnda nieyh...
    keh3

    ReplyDelete
  3. @amirah:yeke?XD..henset ni dalam internet je nampak best XD

    ReplyDelete
  4. @anwar:lawak eh?XD..np xde blog ko anwar??xleh a akoo visit

    ReplyDelete
  5. nenek kamu tu nak cucu angkat tak../ ehehehhehe\nak bodek juga..,

    ReplyDelete
  6. kene backup diri sndiri je..law ayah dah nak bagi..tetibe mak backup bukan nye kasi beli..but backup supaya jgn beli...dan ayah pown tak kasi beli..*sigh..hamapa2..ahaha

    ReplyDelete
  7. haha..
    kaoru mesti anak manja nie!=p
    err dulu mase arwah atuk ade lagi,
    dye lah yg slalu bckup..
    skunk dye da xde..
    kene la bckup dri sndri..
    uwaaaaa!!!! T_____T

    ReplyDelete
  8. nice phone..
    tp x ke susah nk tulis msg?
    haha

    ReplyDelete
  9. @naim:ok2..ingat xde blog =)

    @moon:cucu angkat dia tak nak..dah ramai dah...=)p/s:menantu oklar kot XDjoking2

    @cikEpal:memang nak bli!tgu result dlu..nanti mummy merajuk lak=)

    @mya:takpe2.nanti beli sorok2=)

    @zaty:rapat ngn arwah atok dlu ye.bguslar.kaoru ngn atok skang bila tengok james bond je baru bersembang=)

    @farah:itu lar..xpe lame2 ok lar kot XD

    ReplyDelete
  10. cantek tu........bg adiah kat nenek lar.......hehehe

    ReplyDelete
  11. @al-mankaraqi:nenek takmau hanset2 ni..nyusah XD

    ReplyDelete
  12. semoga dpt result bagus2 yer dik..;-)

    ReplyDelete
  13. lama dh x update pasai nset2 baru.. takot gila nset macam dulu.. haha

    ReplyDelete
  14. nenek dah lama xda.. bertuah kamu~
    all da best 4 spm..

    ReplyDelete
  15. hahahhaa...
    ko tkar hp..
    pstu, bg aku gne, bley??

    ReplyDelete
  16. @iqafi:tengkiu!!xthu lar result ni nak keluar mcm na..

    @useriez:try refer kat GSMarena ker mobile 88..banyak info sal enset kat sne.

    @ana:tengkiu!

    @miera:banyak cantikkkkk=P

    ReplyDelete