Followers

Wednesday, February 10, 2010

bunuh diri tu best ker

apesal la bangang sangat tajuk entry ni..mestilar BEST XD..kebelakangan ni akoo asyik dengar kes-kes bunuh diri pelajar2 sekolah tak kurang hebatnya macam pelajar2 kolej dan orang berkerjaya.

bodo siot kalau kita fikir2 balik..mak bapak kita susah2 beranakkan kita 9 bulan lebih...beli pampers..beli susu..bagi makan sampai perut muncit..tapi last2..nak terjun banggunan..nak terjun apartmen..nak terjun jambatan Pulau Pinang...apeke makhluk tu?

knp x trjun dari kpal terbang?jadi stunt man ka,dapat duit sket..demikian alkisahnya petang tadi aku teRCURI dengar perbualan orang rumah sebelah akoo..

(conversation)
dia orang cakap dalam english..akoo kasi translate a senang..

tetamu:anney2,ada dengar satu berita ka semalam?

tuan rumah:kenapa?

tetamu:itu ada sorang budak kolej mau terjun itu bangunan semalam..

tuan rumah:(terkejut..cakap kuat gila)apa pasai?

tetamu:(menggeleng2)tak tau lar..orang kata dia 'Frust'sebab pointer dia merosot.dia banyak frust mau pi gantung kat kipas tapi tarak jadi..semalam dia mau pi terjun itu apartmen dia..naseb baik kawan dia nampak..

tuan rumah:(muka berkerut2)apa jadi sekarang?

tetamu:itu orang dah hantar dia balik kampung lah..suruh dia rehat dulu.

tuan rumah:(mengangguk)

masa tu akoo tengah ambik baju kat ampaian..hehe..jadi suri rumah separuh masa pulokk..toleh2 kiri kanan gak..takut2 kawan sejiran akoo nampak pulok..kantoii..XD

demikian,kesimpulannya senang ja...kalau nak bunuh diri tu..pikir balik masa2 hidup..bukan apa..dah lebih 20 tahun boleh hidup...takkan sebab masalah selama 3 minggu tu kita nak give up and die macam tu je kowt,kan??

take charge and try to overcome the problem..kalau sangkut PTPTN nanti bayar sendiri..dapatkan balik..retry semester tu..jangan lar bunuh diri keyh!!!!

p/s:nasihat ni akoo kasi untuk korang dan diri akoo sendiri..renung2 kan..

4 comments:

  1. heh. pelik dan jelik.
    dan sempit punya fikiran juga..

    ReplyDelete
  2. asal laa nk bunuh diri..mase kecik2 xnk mati...
    kalau pointer turun pon semester depan usaha lbh sket..aku ni byk kali extend kt u rilek jer...stakat nangis2 je ok laa...muhasabah diri kan

    ReplyDelete
  3. itular..kecik2 xnak mati..besar2 nyusah orang XD

    ReplyDelete