Followers

Saturday, January 16, 2010

..::bully::..

high school
kat malaysia kita ada
sekolah menengah
semua kat sini aku rasa
dah melalui/sedang melaluinya
kan?

satu benda yang paling TAK BEST masa high school ni
adalah BULLY
kan kita tgk cita Afdlin Shauki tajuk BULI tu..
best ja kan?
kita tgok asyik gelak ja..
tp dalam pada tu
ada gak mesej yang tersirat dalam MOVIE to

aku cuma nak bagitau
yang BULI ni ada mcam-macam taktik..
ada BULI secara FIZIKAL
kalau guys dah masak sangat dengan ni..
tapi di kalangan pompuan ada BULI secara MENTAL..
yang mental ni payah sikit
sebab apa,
ada orang tu sanggup nak bunuh diri
sebab takut yag teramat sangat terhadap seseorang..

BULI secara FIZIKAL,
best o jadi pembuli
aku penah buli orang dulu..
and aku admit
memang puas dapat buli budak2 yang lemah..
sebab apa?
sebab aku dapt rasa aku ni kuat..
and aku leh lepas geram aku terhadap orang yang BULI aku dulu..
aku dlu ni bukan nya OUTSPOKEN macam sekarang,
masa form one sampai form three
ada geng serangkai ni kat sekolah aku
suka sangat cari pasal ngn orang
yup really hurts kalau depa BERSATU TENAGA NAK KUTUK ORANG
sekali tak kutuk memang tak puas hati..
yup really aku BENCI orang yang kutuk ARWAH BAPAK aku..
memang,benci..
so padan muka hang dah kena kick keluaq MRSM
sapa suh pi curi kertas ujian..OPPS..hahaha

dia mesti baca punya ni..
pengaruh dia kuat kat facebook,
kalau dia tak baca mesti kawan2 dia baca
so lantak la,
aku memang tak puas hati pasal hang kutuk bapak aku.,
aku ingt lagi hari tu.
hang nak try score goal,aku jadi keeper.
tapi tak masuk so aku tepuk tangan..
jadi hang pun ntah mgamok duk kutuk aku gemok..lalala
aku kata lar kat hang pastu hang tarik bapak,,
haha aku pun jahat gak aku kutuk pak hang sama.
but thats not the same,,...
BAPAK AKU DAH MATI MASA TU LAR BODOH..

haha syok lak aku taip ni..
nnti komen datang baru nak sedaq..
but,biaq a,
biaq satu dunia tahu pasal HANG!!
KENAPA AKU TARIK SOAL CERITA BERAPA TAHUN LEPAS??

sebab tu bapak aku..
and aku takkan maafkan hang sampai ke AKHIRAT..
kecuali kalau betul2 hang mintak maaf
sebab aku tau hang sedara SATU ISLAM dengan aku..
so ada a sikit2 rasa
kesian...ukhuahh lar kann.,..

sudahlar tu,sampai masa tu semua orang hang kutuk
ALI,SYUHADA,dan ramai lagi kawan aku hang kutuk
hang tu perfect sangat ka sampai boleh kutuk mak bapak orang
dan bila orang kutuk hang hang marah????
kan kan kan?
memang TUHAN maha adil lar...
masa depan kalau boleh,LETS GOD TELL U HOW PAINFUL THIS IS??
kalau bapak hang mati and orang kutuk bapak hang..
aku tak doa lar tapi kalau jadi nasib lar..

ok,dahlar,,aku ni passionate nak tulis blog ni np..
sbb tadi tiba2 aku tgok hang dalam friend list aku..
so sayonara HH..
aku akan delete hang..
ni sepatutnya cuma private diari aku..
tapi aku share kat facebook.so lantaklar..

bye
forever,
jumpa di akhirat,hang mesti mintak maaf kat aku masa tu.

terima kasih...

6 comments:

  1. kasih komment dah..
    umpan balik ya..

    ReplyDelete
  2. ari ni hari ko sadek! esok hari aku pulak !

    ReplyDelete
  3. hmm... buli membuli ni bukan didikan Islam. sebab tu bila berlaku ke atas kita, kita akan naik geram dan melepaskan perasaan geram tu di mana-mana ruang yang kita ada. buang yang keruh ambil yang jernih ya khairul. orang tu mengata pasal arwah bapa khairul, itu dosa dia, kalau khairul tak maafkan, dia yang menanggung. kalau khairul terus mengata pasal dia di sini, kira macam samalah khairul dengan dia. kakchik yakin, khairul akan jadi lebih baik dari dia dan lebih macho jika khairul lupakan orang tu dan teruskan hidup dengan penuh keazaman.

    p/s: maafkan kakchik yang tua ni. beri nasihat kerana sayangkan generasi muda. sudah senang membaca tulisan khairul skrg ni.

    ReplyDelete
  4. @kak cik:xpe,mmg sy perlukan org nak komen sal ni..

    susah nak lupakan hal tu..sebab orang yang kita sayang yg kena,xpasal2

    thx for understanding

    ReplyDelete