Followers

Monday, December 13, 2010

Mid term

Pejam celik je da mid term exam.cuak gle kentang ar nk menjwb,aku tgk kwn2 aku yg lain lepak je tyme exam ni,siap leh lyn mvie ag,maen dota smpai tgah mlm,gayut ngn awek atas ktil aku,eh xda tmpt lain ke nk gayut?katil aku gak jd sarang maksiat dowg,pas2 mle a mlm2 pnuh blik air,sakit perut kononnya,tp dlm,tgah wt pe nth.haha.lantak ar owg ada awek.aku sem ni tak la tension sngt,amek 4 sbjek je,arab lvl 1,phy 1,math1,dgn comp 1.memang terbaik ar.krdt hour pn 11 je.haha.hrap2 jgn ar fail ag.nti kne buang suda..

Friday, November 19, 2010

tidur time..

hehe
rindu pulak nak tinggal blogsite ni..=)

sape yang tak tido ag ni..
tengah wat pe tu XD..
haaa..malam2 ni mcm2 korang nak tengok an..=Pjkjk

kalau nak tido jangan lupa basuh kaki kilat2 taw..
nanti sleepwalking lak..(eh betol ke?xpe standby2)

gudnite_!!!

shopping2

lepas solat ja orang ajak shopping
hehe
saya tak beli apa pon..
sekadar teman kawan2 ja..=P

pastu g karoke for 2 hours?XD..
melalak semua lagu yang ada kat sana..lalala
skang sora macam amuk suda =)

after karoke proceed to moovie..
MEGAMIND...
one movie worth of paying off than 2 alam..=P
<--------tak support sangat filem malaysia..dont ask y..

have lots of fun today..
walaupon letih tapi tetap enjoy..=)
tq

Thursday, November 18, 2010

solat yuk

sempena jumaat yang mubarak ni yuk ke masjid..
kang melepas pahala jumaat pula..=)

aiseh..blog saya dah jadi macam status facebook sudaa..=)
main tulis aja apa yang dipikirkan..

yuk2 12.30suda..=)
chowz

layan lagu creep

sape tak kenal radiohead sila baca..

dah tak kenal mcm na an..XD..
try dengar lagu creep kat entry ni..

lagu dia maksudkan yang dia ni tak layak untuk sorang yang dia suka tu..
float like a feather in a beutiful world..
i wish i was special..

but im a creep XD..im a wierdo..aish..terlayan suda bha..

layan aja

Radiohead Creep



/ G - - -/ Gsus4 - G - / B - - - / Bsus4 - B - /

/ C - - - / Csus4 - C - / Cm - - - / - - - - /



/ G - - -/ Gsus4 - G - /

When you were here before

/ B - - - / Bsus4 - B - /

Couldn't look you in the eyes

/ C - - - / Csus4 - C - /

You look like an angel

/ Cm - - Csus4 / Cm - - - /

Your skin makes me cry



/ G - - -/ Gsus4 - G - /

You float like a feather

/ B - - - / Bsus4 - B - /

In a beautiful world

/ C - - - / Csus4 - C - /

I wish I was special

/ Cm - - Csus4 / Cm - - - /

You're so very special



Chorus:

/ G - - -/ Gsus4 - G - /

But I'm a creep

/ B - - - / Bsus4 - B - /

I'm a riddle

/ C - - - / Csus4 - C - /

What the hell am I doin' here

/ Cm - - Csus4 / Cm - - - /

I don't belong here



/ G - - -/ Gsus4 - G - /

I don't care if it hurts

/ B - - - / Bsus4 - B - /

I wanna have control

/ C - - - / Csus4 - C - /

I wanna perfect body

/ Cm - - Csus4 / Cm - - - /

I want a perfect soul



/ G - - -/ Gsus4 - G - /

I want you to notice

/ B - - - / Bsus4 - B - /

When I'm not around

/ C - - - / Csus4 - C - /

You're so very' special

/ Cm - - Csus4 / Cm - - - /

I wish I was special



Chorus



/ G - - -/ Gsus4 - G - /

She's runnin' out

/ B - - - / Bsus4 - B - /

again

/ C - - - / Csus4 - C - /

She's runnin' out,

/ Cm - - Csus4 / Cm - - - /

Run, Run, Run

/ G - - -/ Gsus4 - G - /

Run

/ B - - - / Bsus4 - B - /

/ C - - - / Csus4 - C - /

Run

/ Cm - - Csus4 / Cm - - - /



/ G - - -/ Gsus4 - G - /

Whatever makes you happy

/ B - - - / Bsus4 - B - /

Whatever you want

/ C - - - / Csus4 - C - /

You're so very special

/ Cm - - Csus4 / Cm - - - /

Wish I was special



Chorus



G (hold)

I don't belong here

raya korban #2

tak best..
hari ni lengangg ja..dahla streamyx xleh guna
yela kan kedah banjir kilat ritu..habes semua kena sambaq..

saya pon keluaq rumah cari modem baru..arrrrr...mahal2..rm120!!
bukan selalu rosak pon..
mama suh tunggu TM..sebab ada waranty ag..

lambat...xdapatla nak merasa streamyx...sekadar bb celcom ni je;la....

raya korban #1

ahh..bangun pukul berapa dah ni...
aduii..dah lambat..orang dah balik raya dah pon..
nenek kata dah dua tiga keluarga da datang cari arip..?
naseb diorang tak tengok dalam bilik..
=P

dah pukul 2 bah...nak raya ape =(
da semangat gila bertakbir semlam..last2 semayang raya pon xg..XD

Monday, November 15, 2010

selamat hari raya korban

raye eh..
campus cuti 5 hari..
rabu khamis jumaat sabtu ahad..
wihuu leh balik kampung tengok adik..=)

sempena hari raya aidiladha ni
saya nak ucapkan selamat berhari raya..
maaf jika ada tersalah bahasa
insyallah kalau ada rezeki kita korban lembu ramai2..
saya ikat kaki lembu,kamu pegang kepala lembu..
pastu tok imam sembelih(hehe..saya tak reti kang tak pasal2 jadi bangkai)

plan time cuti?errr..
nak lawat kawan kat hosp sultanah bahiyah..
then nak lepaking kat queensbay(kalau boleh la)
settle tutorial maths ngn physics..
prepare untuk quiz plak..=)

fiuhhh..boleh ke tak.itu kita tak tahu..=)rancang je beb

Saturday, November 13, 2010

cara tidur nyenyak

jam menunjukkan pukul 2 pagi
mata ni masih belum bersedia untuk tidur lagi..
dah pnat dah badan nak guling2 atas katil ni..
selimut pon kejap pakai kejap tanggal..kipas angin pon dah sepoi2 bahasa
sedap je rasanya tapi kenapa masih takleh tido?

kata orang tua2 kalau tidur kena basuh kaki..
...
dah naik kecut dah kaki ni dibasuh
tapi
masih tak boleh lelap ag mata ni..

memang macam vavi..

aku ingat balik 5 jam sebelum skarang..
aku ingat aku tengah makan nugget bebola dua tiga bijik
sambil tgah update blog..=)
sambil tu aku juga turut mengeteh(minum air teh?)XD

baru aku ingat
aku tak excersice petang tadi..tak turun padang main bola..
sebab aku dah tidur petang =P..
ow..kantoi dah tidor petang XD

notakaki:korang paham tak aku cite ape ni..?XD..penat2 aku taip ni XD

Friday, November 12, 2010

awak..



awakk..
awak dah curi hati saya
awak dah ubah sikap saya
awak dah buat saya celaru bila kita tak mesej..

ingat tak lagi
kita jumpa kat terminal bas?
saya tak nampak awak..
penat saya naik turun tangga cari awak..
last2 kita jumpa..best sangat time tu

walaupon tak lama kita jumpa..
awak pon tak cakap banyak,..
kakak awak je yang cakap..
saya malu pulak nak bercakap..kita senyap je..kadang2 saya curi2 tengok awak..
yela..awak asyik tunduk je..(^^)

malam tu..
kita g jalan2..
shopping kat cm..macam2 saya tunjuk kat awak..
tempat game..tempat karoke jamban..tempat jual hadiah semua..
kita sama2 pegang bear besar comel tu..hehe..same besar ngn awak je
tapi tak beli sebab poket saya kering time tu..XP

kita plan nak g wayang..
3d ag..citer katun..
tapi last2 abang akak awak ajak g pantai..
jual balik la tiket tu wk..
xpe nanti kite tengok citer lain lak eh wk..

saya tanya awak..
awak suka makan ape..?
awak kate..''apa2 je..''
kfc?macdonal?
awak tak suke..
piza?
lagilaa.
time tu saya cuma nak blanja awak makan makanan febret awak je..
last2 kita makan laksa..

ingat x kita shara pinggan laksa shack sekali..pedas sangat..sampai berair
mate awak..

pastu kite g pantai..
ramai sangat orang..akak abang awak bg eskem kat kita suh makan..
awak suke makan eskem ehh..baru saya tahu..
kite share eskem mcd tu ag..cair2 pon awak still makan gak..
ksian wk..

saya tengok2 cincin..
cantik..macam awk..
saya tanya awak..
awak suke?
....
saya cari cincin paling cantik untuk awak..
saya tak penah tengok awak senyum..sampai time tu..=)
saya sarung kat jari awak..memang cantik..
jage elok2 cincin 2 15 ringgit tu ye awak..=P

esoknye..
kite jumpa kat terminal balik..
saya kena balik kampus da..
nape awak tensen ni?
awak tanak senyum..
nak pegang tangan awak pon saya tak berani..
yela pimpin sambil jalan2 la kan XD
jangan marah ye awak..
saya nak g sambung belajar..kita berpisah bukan lama..
cuti2 nanti saya g balik..dun worry..

time tu..
saya sebak sangat nak tinggal awak..
rasa macam nak peluk awk..xnak lepas..=P
tapi takleh kite kan tak kawin lagi..
terlebih sudah..kang free2 saya kena penampo awak..
masa kita nak pisah tu..
awak mintak maaf kat saya
sebab takleh teman saya balik..
sebab takleh wat saya gembira..
sebab tak pandai borak2..

awak ambil tangan saya..salam dan cium..
saya terharu..
tak pernah ada orang hormat saya macam tu..
yang penting
cincin yang ada kat tangan kita selalu mengingatkan kita..

tentang masa2 kita bersama..

awak..

saya tak tahu nak cakap apa
kalau saya tak mesej2 awak..
kalau saya tak call2 awak..
saya mintak maaf sangat2..
janganla awak kata saya tak sayang awak..
jangan la awak kata saya curang..

sedih tau awak..
saya selalu sayang awak..
dari jauh saya rindu aiskrim cair yang kita makan skali ritu=)

alhamdulillah..
arif_ain

Tuesday, October 19, 2010

PakLong-Selagi Ada Rindu Lirik Dan Kod




intro:Am G F Am
F G Am
Am G Dm Am
C G F G Am
verse 1:
Am G
selagi ada bulan mentari
F G Am
selagi ada berkasihani
Am G
selagi ada bulan dan bintang
F G Am
selagi ada berkasih sayang
C G
selagi ada ombak dan laut
Dm Am
selagi hatiku terpaut
C G
selagi ada turunnya hujan
F G Am
selagi ada rahmat tuhan
C G
selagi ada langit dan bumi
F G Am
selagi cintaku bersemi

chorus:
C G
selagi ada rindu
Dm Am
selagi ada waktu
C G
biar beribu batu
F G Am
ingin aku bertemu

C G
oh kasih damailah
Dm Am
engkau disana
C G
ku berdoa pada tuhan
Dm E
agar kau bahagia..

C G
selagi ada rindu
Dm Am
selagi ada waktu
C G
biar beribu batu
F G Am
ingin aku bertemu



F G Am
ingin aku bertemu

Putra-Cinta Kain Putih Lirik dan Kod



intro;skill eminor


Cinta Kain Putih
Artist: Putra
am dm g
Ku jalan sendiri tiada tempat
c
Untuk menanti
f dm
Tiada mu aku menyepi
em
Bayanganmu aku mencari...
am dm g
Ku sangkakan hujan
c f
Tapi taufan datang melanda
f dm
Ku mencari tanpa pegangan
em am
Dan tersungkur di ketepian
dm am
Kain putih yang kuberi padamu
em
Kini pudar warna-warnanya
dm am
Kuselimut di atas ikal rambutmu
em am
Kian jatuh terus cecah ke bahu...
dm g
Ku mencari bayangmu tiada
c am
Di langit biru di lautan api
dm am
Kau hilang dan semakin jauh
em am
Hujung dunia kita berjumpa
dm g
Bila ku lihat kau dihancur
em am
Bagaikan luruh bunga yang gugur
dm
Kusunting dirimu
g c
Kan kugenggam hatimu itu
f dm
Kan kujaga wahai bungaku
em am
Kau kan tumbuh subur mewangi
am dm
Kau mekarlah wahai mu bunga
em am
Subur menguntum ditaman hati
dm am
Kau hilang dan semakin jauh
em aminor
hujung dunia kita berjumpa

tapi taufan datang melanda

AXL-Akulah Kekasihmu Lirik Dan Kod


Cm Fm
Itukah dia kekasih yang pernah berjanji
Bb G
Memberi cinta untukmu sepenuh hati
Fm
Ia akan menyesal suatu hari nanti
Cm
Apabila ia mengetahui
Fm G Cm
Kekasihmu ini ingin kembali

(Verse 2)
Cm Fm
Tahukah engkau ia tak sepadan denganmu
Bb G
Walau beribu bisik pujuknya merayu
Fm
Kekasihmu ini terlalu ingin kembali
Cm
Sejak ia mengetahui
Fm G Cm
Kekasihmu itu selalu membuat kau bersedih


( korus )
Cm Fm
Oh kekasihmu ini akan merasa gembira
Bb Cm
Andai dapat bersama untuk selama-lama
Fm F
Hanya untuk menyayangimu
Fm G
Hanya untuk bercinta lagi
Fm Bb
Andai engkau berduka
G Cm
Aku yang pertama di sisi
Fm Bb
Andai engkau bahagia
Cm... C
Akukan terus berdoa
Fm Bb
Semoga suatu masa
G Cm
Pintu hatimukan terbuka
Fm Bb
Dan kita akan kembali
G
Bercinta lagi


Cm Fm
Aku akan kembali
Bb Cm
Walau jalan berliku
Cm Fm
Kernaku kekasihmu
Bb Cm
Hingga ke akhir hayat

Slash-Taman Astakona Lirik dan Kod



Am Dm
Umpama mimpi ku kecap kenangan
E Am
Taman permainan masa kecil dulu
Am
Sisip senyum mu
Kemanisan tanpa gula
Meninggalkan seribu keresahan

Am Dm
Kala gerimis menitis di hati
E Am
Kenangan lenyap tanpa sedar
A
Mungkinkah ada lagi
Dm
Saat saat indah itu

Agar dapat kita bersama lagi

( bridge )

G
Dalam kelam engkau datang
Am
Memujuk hati yang sepi
E Am
Dalam terang engkau hilang entah ke mana
G
Andai kata hanya mimpi
Dm
Mengusik kenangan silam
F E
Mengapa hangat tangan mu ku terasa

( korus )
Am Dm
Namamu kuukir di pohon di tepi taman
E Am
Sebagai hiasan lambang cinta yang terlarang
Am Dm
Semoga kau terlihat tika melintasi taman
E Am
Sebagai tanda percintaan abadi


Am
Ataupun pada malam
Dm
Namun nan cahaya purnama

menyuluh Ukiran yang memanggil sejuta seri
Yang menghias taman ini
Penuh dengan cahaya misteri
Kekosongan hingga ia Kesepian

Harumnya mawar menyulam asmara
Harum cempaka kesayuan
Di taman astakona yang tiba-tiba menyepi
Mungkinkah akan begini selamanya

Wings-Taman Rashidah Utama Lirik Dan Kod



Wings - Taman Rashidah Utama

        Em               D     Em
        Pertama kali kau ku cinta
        Em              D
        Pertama kali ku di luka
        G             Am
        Kini aku menjadi tanda
            B           Em
        Sebuah kubur cinta



        Em               D     Em
        Ku berjalan di dalam hujan
        Em               D
        Mencari api yang terpadam
        G               Am
        Namun sudah sekian lama
             B             Em
        Hanyalah gelap gelita



   C            Bm
        Sebagai satu kenangan
   C           Bm
        Kuciptakan satu taman
   C             Am        B           Em
        Rashidah Utama sebuah kubur cinta



        G           Am
        Ku berpijak nyata di sini
        C            B
        Tak tercapai bintang di langit
                Em             C
        Ku siramkan air mata pada darah cinta
          D        B          Em
        Sebagai hiasan taman ini



   F             Em
        Rashidah Utama
   F                 Em
        Sebuah kubur cinta
   F             Em
        Rashidah Utama
   F                 Em
        Sebuah kubur cinta




        Em             D    Em
        Biarkanlah aku di sini
        Em               D
        Menjadi nisan cinta ini
        G              Am
        Izinkanlah aku mengenang
            B       Em            D Em....
        Dirimu oh sayang aaaaa....

AXL-Andai Dapat Ku Undurkan Masa Lirik Dan Kod



Axl - Andai Dapat Ku Undurkan Masa
Am G
Dalam usikku merajuk seketika
F C
Laluku pergi meninggalkan dirimu
Dm
Tanpa ku duga
Am
Lilin menjadi bara
F E
Gurauanku jadi dilema prasangka

Am G
Kau menyangka aku pergi kerna dia
F C
Yang tak pernah wujud dalam alam cinta
Dm Am
Belum sempat ku jernihkan suasana
F
Engkau pula yang hilang
E
Entah ke mana

Am
Puas sudah ku mencari
Dm
Ku tinggalkan pesan
E
Ku kirimkan berita
Am Dm
Agar dapatku temui dirimu
E Am
Umpama sebutir permata yang sirna

E
Andai dapat
Am
Ku undurkan putaran dunia
Dm G
Inginku ubah semula kata
C F
Dan tingkahlakuku yang salah
Dm
Agar kita dapat seiring
E Am
Di mercu asmara

Am
Tak ingin lagi
Dm G
Dan tak mahu lagi berpisah
C
Bukan dengan kerelaan hati
F Dm
Penyesalan yang tiada kesudahan
E Am
Ku tersepit dalam jerat sendiri

Dakmie-Yang Terindah Lirik Dan Kod



Dakmie - Yang Terindah chords and lyric

[intro]

G Am Bm C D
G Am Bm C

G Am Bm C D
Semenjak kau hadir dalam hidupku

G Am Bm C D
Tiada lagi keresahan

G Am Bm C D
Kau mengetuk pintu hatiku

G Am Bm C D
Tanpa sedar hingga ku izinkan


C D G
Kau yang bernama cinta

Am D G
Kau yang memberi rasa

C D G Bm Em
Kau yang ilhamkan bahagia

C D G
Hingga aku terasa indah


[solo]
G Am Bm C D
G Am Bm G

G Am Bm C D
Maaf jikaku tidak sempurna

G Am Bm C D
Tika bahagia mula menjelma

G Am Bm C D
Bila keyakinan datang merasa

G Am Bm C D
Kasih disalut dengan kejujuran


C D G
Mencintai dirimu

Am D G
Merindui dirimu

C D Bm Em C D G
Memiliki dirimu Hingga akhir hayat bersama kamu


C D G
Kau yang bernama cinta

Am D G
kau yang memberi rasa

C D G Bm Em
Kau yang ilhamkan bahagia

C D G
Hingga aku terasa indah

C D G
Kau yang bernama cinta

C D G
Hingga aku terasa indah

* This chords was sent by Sharizan Redzuan (sharizan_81@yahoo.com) via email. Thanx a lot...

Nubhan - Oh Juwita Lirik Dan Kod





Nubhan - Oh Juwita Lirik 
 
__________________________________________________________________________
|                                                                          |
|  - This chord/tab is made just using my ear so there might be a mistake  |
|    here and there.                                                       |
|  - This chord/tab are only meant for personal use and not for profit.    |
|  - Any chord/tab correction, chord/tab request please reach me at        |
|    www.facebook.com/affanaizat                                           |
|__________________________________________________________________________|     


Tuning standard

Chord

Gm  = 355333
D#  = x65343
Gm7 = 353333
Cm7 = x35343

Intro 


Gm x15


Verse 1


  Gm
Duhai Juwita
Sungguh aku tak mengerti
    D#
Tak pernah engkau mencuba untuk fahami
Cm                              D               D7
Aku yang selalu mencuba untuk menyayangimu di sini



Verse 2


  Gm
Duhai Juwita
Masihkah hancur hatimu
  D#
Setelah patah ditinggalkan kekasihmu
Cm                               D              D7
Agar aku yang akan selalu temani mengusap tangismu


Chorus


Gm     Cm     F            Bb
Akulah lelaki yang bisa mencintamu
D#           Cm       D    D7
Hingga nanti aku akan mati
Gm     Cm     F            Bb
Akulah lelaki yang bisa menjagamu
D#           Cm         D     D7
Hingga nanti akhir nafasku ini



Verse 1


  Gm
Duhai Juwita
Sungguh aku tak mengerti
    D#
Tak pernah engkau mencuba untuk fahami
Cm                              D               D7    Gm
Aku yang selalu mencuba untuk menyayangimu di sini



Solo

  Gm          Cm                 F           Bb             D#                  Cm                     D   D7
E-------------10-11-10h11h10----|----------------10-------|---------------------------------------------------------|
B----10-11-13----------------13-|-------10-11-13----13-11-|-10h11-10h11-10h11h10--------11-10-11-10----13^^^^(full)-|
G-12----------------------------|-10-12-------------------|----------------------12-12--------------12--------------|
D-------------------------------|-------------------------|---------------------------------------------------------|
A-------------------------------|-------------------------|---------------------------------------------------------|
E-------------------------------|-------------------------|---------------------------------------------------------|
  Gm          Cm                 F            Bb            D#        Cm            D       D7
E-------------10-11-10h11h10----|----------------10-------|-----------------------------------------|
B----10-11-13----------------13-|-------10-11-13----13-11-|-10^(half)-12^(full)-15^(full)-15^(full)-|
G-12----------------------------|-10-12-------------------|-----------------------------------------|
D-------------------------------|-------------------------|-----------------------------------------|
A-------------------------------|-------------------------|-----------------------------------------|
E-------------------------------|-------------------------|-----------------------------------------|
 




Gm7            Cm7
Tak akan ada lagi
            D
Lelaki yang bisa
             D7
Mencintamu seperti ku


*Chorus x2


Gm x13



affanaizat (affanaizatanuar@hotmail.com)

Monday, October 18, 2010

concession

tiga eksprasi..iksprasi..ekspressi..ekspresso!!??
hampa mesti tengah tunggu bila nak cuti semester ni kan?yala..final exam da dekat lepas tu
raya sakan la hampa^^


antara mesin fevret aku..!!

lai2 popcorn lai ler!

aku pon dulu macam tu gak,dah siap2 plan dah nak buat apa time cuti semester ni..
nak edit video la..nak main game la..macam2..nak ngorat anak tok ngulu la..nak blajaq
lipa baju la...hehe..jangan terkejut aku tak reti2 lagi lipat baju macam na

stairways to muvie!^^!!

rajkamal..dia ni steward pon boley..concession pon boley^^

**kami kerja concession simple ja..customer mai tanya ''nak popcorn?besaq ka keci?" tu ja ^^
time customer takdak melepak ja la kerja kami..sembang pasai business la konon..^^kalau
supervisor mai..adui cepat2 pi tangkap batang mop buat2 rajin hahaha..sat2..hampa macam
tak pernah buat kot ngee~

rajkamal and kak inon kaki karok!^^

hah!!konspirasi...!!dari kiri kak fiza..abg nabil..kak inon

best wo duet lagu baldu biru dgn kak inon

time break la slalunya kami pi karoke..melalak dua tiga lagu pastu dah masuk balik..hehe..time
masuk tu da takdak sora da..sora bandi amuk suda bhaa..sebelum balik plak kena cuci2 mesin popperni...
...letih gla weh..T__T

tengok punya kotoq...!

**notakecik:haha balik2 rumah ja..tukaq baju..mandi sikit tidoq sampai esok..waaa..19 ni da nak stop da
kerja sana nak masuk balik semester 2..eish..result final exam hari yang sama...sama2 kita disembelihi yer!!

Thursday, October 14, 2010

blog follower

 klik untuk tumbesaran yang sihat^^

yes!akhirnya tercapai gak!
haha
dah 300!!we are spartaaa!!!
jenuh kemut gak nak naik bilangan follower ni..agaknya sebab da lama tak mengupdate la..T.T



janji ada follower sudayh ^^terima kasih

Wednesday, October 13, 2010

basshunter music video correct sequence

 haachooo^^

now ur gone..i realize my love we were strong ^^

ha..ada dengaq lagu ni??tajuknya now ur gone daripada basshunter..

meh sembang sikit pasai basshunter

nama sebenaq mamat ni Jonas Erik Altberg lahir 22 december 1984..
k2 kite tak pedulik die lahir bile..suke makan ape..bla3..boring2..

okeh..mamat ni femes bukan sebab lagu ja best..sebab music video mamat ni dia wat
sambung2..

DISCOGRPHY:

korang cuba tengok sendirik..kang aku story korang takmaw tengok plak^^

*NOW UR GONE
http://www.youtube.com/watch?v=IgFwiCApH7E



vc ni pasai sekapel ni yang suka clubbing2 gadoh..takmaw jumpa da dua2..tapi tup2
jumpa kat club...dah nari sama2 suka balik...duhhhh

*ALL I EVER WANTED
http://www.youtube.com/watch?v=P3CxhBIrBho&feature=related



lagu ni best..dia tunjuk betapa bf dia tu sayang sangat ngan dia..suka2!18+ je..
banyak pakai2 bikini..T.T...erm..tapi pakwe dia tu..haish..kantoi ketika ngorat orang lain..haa

*ANGEL IN THE NIGHT
http://www.youtube.com/watch?v=gWCpfRZfVEc&feature=channel



last2 dah breakup daaa..time ni la si basshunter ni first jumpa si pompuan ni..dikatakan si
basshunter ni berjiwa racer la..race to get her heart la konon ^^ala..time keluaq music ni
tengah top 2fast 2furious ja..ceh..bwat hebat..hehe

*I MISS YOU
http://www.youtube.com/watch?v=vsCnm_KV5XA&feature=channel



ehh..tengah christmass lak..^^busy dengan christmas party depa tu..haish..dahsat2..(0.,0)

*EVERY MORNING
http://www.youtube.com/watch?v=g3nvyY81GqU&feature=channel



ok2..video dia tgah hangat bercinta dengan si basshunter tu la...bass hunter nak ajak kawin da time tu T.T...
asyik tak dapat je..macam dalam jangan pandang belakang 2..ai..xdapat lagi?^^music video
ni yang sangat2 sweet....tgk la tgkk!!

*I PROMISED MYSELF
http://www.youtube.com/watch?v=yEyj-CkcvPM&feature=channel



kan lepas ape yang dah jadik time vc lepas..mamat tu mula teringat balik time depa sama2..
pehh rambut basshunter smad2!!!!err...btw..cerita tu habis kat situ ja..sebab lagu baru basshunter dah tak dak jalan cerita da..T___T

eee..muke je smat
notakecik:err..ntahla..sedey aku tengok cerita dia ni..ha!minah dalam video clip ni...sebenarnya seorang pornstar!!hahah..apela..basshunter suka pornstar..gile^^

apple iphone 4

the shirt said it ^^

kita start2 tahu tentang syarikat apple ni sejak keluaqnya ipod shuffle pada 2007
dan dari situ syarikat Apple ni memang dah femes dengan produknya yang versatile gitu ^^

sebenaqnya Apple dah keluaqkan banyak produk even since the year 2000..pernah
dengaq mac-inToch?ha..tu satu OS unik yang hanya produk Apple ja pakai..ala,macam
windows gak la..tapi windows jenis freeware(tak kena tax kot ^^)..macinTosh kena bayaq...

ingat shila tadi ^^

dah2..jadi latest skarang Apple keluaqkan iphone 4.dah orang semua bising2 pasal iphone ni..
jadi aku pon keluaq mencari info^^

A few features of iPhone 4:

wa..semat2^^

* Sleeker Body Design.
* Multi-Tasking. (use multiple functions at once without going in and out of apps)
* iChat camera
* 16G (basic) and 32G of memory.
* Hi Definition Camera.
* Hi Definition audio.
* Hi Definition Camcorder.
* Messaging light

The Apple iPhone 4 has 64GB or 80GB flash drive, Widescreen 1540-by-480-pixel resolution at 163 ppi,
Camera with 5 megapixels, Adobe Flash Player, Video recording (pre 3.0 release bogus feature),
Text editing with copy/paste (pre 3.0 release bogus feature),
MMS messaging (pre 3.0 release bogus feature) and Spa massaging (post 3.0 release bogus feature)

aisehhh^^

PROS:

*lebih nipis lebih ringan
*multitasking..kepada orang2 yang tak suka close application
*32G memory..senang nak sumbat banyak2 lagu banyak2 music!^^
*ha!double speaker dan noise reduction..kalau call masa concert pon tak dengar bising
*engineered glassware..screen tak mudah retak..tak mudah calaq

CONS:

*application original kena BAYAQ!
*nak download yang ciplak tak sama dengan original..same but not the same^^
*software kena update setiap 2tahun(kalau tak silap)RM50+ setiap update kat dealer Apple shj
*too expensive dan costly!!mahai weh mahai..

kalau takmaw kotak turun harga x?^^

PRICE WATCH:

original set:rm3000+...(T___T)
china set:rm2400+

nota kecik:lebeyh baik beli yang original maa..ni Iphone4 banyak kelebihan kalau beli ori..
sebab kalau nak update senang sikit..kalau software ciplak nanti expired ka..iphone tak boleh pakai da..

thats why i give iphone 2/5 bintang..hanya sebab style dan copyright yang melampaw^^

Wednesday, October 6, 2010

isi masa cuti dengan aktiviti berfaedah..skema shyall^^

 ish lama betui la tak nulih ni..dah tak reti dah nak kasi expen itu isi..^^cakap macam keling daa~~

sebenarnya,aku pon tengah cuti inter semester selama sebulan..minggu pertama lepas balik dari UIA tu asyik berkubang atas katil ja..aku pikir2 sorang2..kalau aku duk macam tu ja..haish boleh boyyot aku nanti..so dengan segera aku mintak part time concession kat Giant Kulim..^^

buat popcorn..buat air..kira2 barang..ala senang ja..tapi kena betoi2..nanti short potong u punya gaji^^tapi nak tunggu customer tu ja yang agak boring..kalau takdak muvee lenggang ja..bukak opera mini main facebuke^^

notakaki:now aku dah taw betapa payahnya nak cari duit..selama ni aku asyik perabih ja..haish..kena jimat...kesian datin rosmani cari duit bagi kat aku^^

Monday, September 20, 2010

yeah.tamat pper english.LEM 0620

semalam excited sngt br hbs ktas english,tak smpat nk tlis sumthng kt sini.

kirenye aku amek 4 paper,english,p.islam,math dgn physic je.aku ada ag 3 pper menanti dgn liarnya.^.^lepas final ni cti sbulan,nk g mlanc0ng a.g sabah ke.hehe.g umah mak mentue ke.raye aritu pn asyk ngadap bku je.nk qada blik raye,nge,ngade tol aku.lempang kang..

Notakaki:kalau ada aku wt slah ape kt korg aku mintak maap bnyk2..knpla aku rase bslah sngt dgn orang harini,ei,lempang gak bdak ni kang.hehe

Friday, September 3, 2010

semua dah balik raya..!!

tinggal aku dengan roomate dari sabah je tak balik agi...sunyi gile tempat ni bile korang takde..dah rindu suara2 lantang korang jerit sana sini...bertengkar macam budak2..haha...^^semoga selamat sampai kampung halaman tercinta..jangan lupa lepas raya ada final exam..

Wednesday, September 1, 2010

Sunday, August 29, 2010

menjelang 10 hari terakhir

10 fakta menarik ramadhan ini:


10-pusat2 membeli belah terkenal dah mula menganjurkan sale2 hari raya dan end of the year sale..

9-dah buat sale..siap pasang lagu2 raye kuat2 lak tu...waaaaa..nak balik..T.T

8-kapel2 dah tak segan silu nak keluar pegang2 tangan,pelok2 cium dengan pasangan masing2..mcm orang tua2 kata,anak2 jin dah tak kena tambat dah..bos2 dia ja kena tambat...^^

7-dekat facebuk semua dah ''tak sabar2 nak balik raya...heheee''^^tak pon tengah membilang hari nak balik raya...peh kuatnya semangat korang..tulis status sampai kira saat2 lak eh..

6-bukan dekat FB ja..kat blogger pon sama..ada tulis post pasal kampung halaman..hehe macam watashi ja..^^ada tulis post teringat dekat masakan mak dikampung..aduiii

5-yang duduk asrama dah sibuk melalak lagu raye dimana saja..mase makan,...mase mandi...mase nak tido....mase tido pon kencang!!..^^

4-jap2..nak raye kena ada baju raye ke??kenapa semua sibuk tanye warna baju rayer watashi ni ha???ok2...watashi taun ni baju melayu kaler golden brown yer..

3-majikan2/bos2/atok2/ibu2 semua tengah tepuk dahi mengira berapa banyak duit raye nak kasi kat anak2...adui kopak2!!

2-tiket2 dekat stesen bas semua dah habis sudah....almaklumla...semua dah beli tiket tu sebulan awai..ambui...semangat giler!!

1-haha,ada gak boypren2 tengah mesej aweks2 nyer nak set masa dan tempat nak beraya nanti..tepi tasik kulim??oi..raye la oi raye..jangan tibe2 jadi pesta liar!!^^


**************
aaaaa..a.aa
dah tinggal 10 hari ja lagi nak raye..eh...10 hari lagi berpuasa..hehe
asyik kire raye je..

p/s:watashi tak layak ar nak cakap ape2 sal tarawikh..sebab watashi mengaku watashi bukan penuh pon tarawikh tahun ni...kadang2 lepas isyak terus terbungkang atas katil,..ngee jangan gelak..korang pon same..^^