Followers

Friday, August 28, 2009

Blog:28 August 2009

Topic:Gila Posing 28/8/09
Current Mood:Neutral


Hey2..lama gak aku tak menulis dlam blog ni..ok..ok
secara jujurnya aku agak sibuk dgan study n revision..
yela dah nak trial dah Isnin ni.!!
takkut gler sawan..
tapi insyaALLAH..
takde apa2 yang buruk akan berlaku..
anyways..
GOOD NEWS for me..
=]
baru puasa seminggu aku dah SLIM!!
bukan SLIM giler mcm cicak kobeng..
but OK-lah..
mcm cicak tak kobeng pun takpe..
janji saiz seluar aku yang dulunyer
44!!!
skang dari 44!! dah turun ke 40!!
wiiiii!!!!
aku terkejut gler sawan bila pakai jeans aku yang saiz 44!! smalam..!!
longgar giler!!


ok enuff about that..
so,kat bawah ni aku ltak la sket gmbo aku yang terbaru..
aku ader ltak kat ms skali wokk..
kalau nak komen..DIPERSILAKAN...!!!
thx btw..
doakan aku untuk TRIAL SPM ni k..
-signing off-


Picture1:mcm sape eh??


Picture2:hitam itu menawan??


Picture3:gedik gler aku!!!



Picture4:tidakkkkk.....!!

Thursday, August 27, 2009

Blog:27 August 2009

Topic:Besties!


INI DANNY!!



INI SYAFIQUE!



INI MRUL!


INI WAN!!


INI ALI DAN DHARISSAN!!



INI RAZIN!


INI AMIRUL GAK!!


and more to come....

Tuesday, August 25, 2009

Blog:25 August 09

Topic: Boring day...

PHOTO: MYSPACE profile have been updated...

PHOTO:hope the picture tells it all...



ps:ryuhki05@yahoo.com

Thursday, August 20, 2009

Blog:20 August 2009

Topic:Holy-rial?!




To all the SMK Sultan Badlishah's pupils!
Happy holidays!!
To the SPM candidates..
Happy holy-rials!!



From:Muhammad Khairul Arif

Saturday, August 15, 2009

Blog:15 August 09

Topic:Cubo-maniac!!


salam
ok,hari ni aku nak share
formulae ngn cara2 nak settelkan
Rubic Cube ni..
ni sebab
aku baru je blajar menda alah ni..
tak silap baru seminggu dua..
ramai orang yang da tahu pasal nak settel ni..
just idont care..
saper yag nak tahu..sila baca keterangan dibawah..


Step one:

Shuffle cube ni teruk2!!!

Step two:

ok dalam menyelesaikan cube ni..
ada banyak rule dan step dia..

bila aku type Ui,-Up Inverted..
ok?
Ri?Right Inverted..
Fi?Front Inverted..

Ui-Up inverted
Fi-Front inverted
Di-Down inverted
Li-Left inverted
Ri-Right inverted

ok..
example:
U is always turning clockwise(ikut arah jam)..
so,
Ui is always turning anti-clockwise(lawan arah jam)
....
xpaham..?
g tgk jam analogue..

Solve the first base..
(Step ni mmg xda cheat,kena pandai2 susun..)

Step Three:

Solve the first layer..!!

Step 4:

ok,bila First layer korang dah siap..
dia ada 2 kemungkinan,
samaada blok itu,
nak ke kiri/kanan,
kalau nak ke kiri,guna LEFT formula..
kalau nak ke kanan,guna RIGHT formula..

LEFT formula:
Ui,Li,U,L,U,F,Ui,Fi

RIGHT formula:
U,R,Ui,Ri,Ui,Fi,U,F

Step Five:

ok bila dah settel 2 layer..
pusingcube tu
bagi warna yang korang settel tu duk kat bawah..(base)

pastu kena buat TopX dulu kat atas..baru Tank!!

TopX:
F,R,U,Ri,Ui,Fi

Tank:
R,U,Ri,U,R,U,U,Ri,U

Step Six:

now,
bila korang dah dapat TopX dan Tank yang 'homing',
check cube korang..
semua warna dibucu2 tak matching kan??
korang tgkk..
cube ada 3 warna..
tgk kat bucu..
kalau warna2 yang ada kat bucu tu,
matching ngn kaler kat top layer/layer2 tepi..
means Matching..!!!
ok??

tapi bile tgk2 kat bucu lain.?
xmatching..
so buat formula Side.

Side Formula:
U,R,Ui,Li,U,Ri,Ui,L

buat sampai semua matching!!!

Step seven:

ok bila semua dah matching..buat Magic!!



Magic:
Ri,Di,R,D..

BUAT SAMPAI SEMUA DAH HOMING!!!

SIAAPPPPP!!!!